ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλλάζουν τα δεδομένα τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία σε Donetsk, Luhansk, Zaporizhia, Kherson 23-27/9 – Διάγγελμα Putin για προσάρτηση εδαφών

1 min read

Τα σχεδιαζόμενα δημοψηφίσματα στο Donbass σε Donetsk και Luhansk, σε Zaporizhia και Kherson στην νότια Ουκρανία μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου 2022… αλλάζουν τα δεδομένα στον Ουκρανικό πόλεμο.
Εν τω μεταξύ ο Ρώσος Πρόεδρος με διάγγελμα του στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος – θα απευθυνθεί στον ρωσικό λαό και θα παρουσιάσει την κατάσταση στην Ουκρανία...
Για ορισμένους όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, από τον τερματισμό του πολέμου έως την πλήρη κινητοποίηση του στρατού… αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να αναλύσει το σχέδιο προσάρτησης των εδαφών της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας στην Ρωσία και να παρουσιάσει το νέο στρατιωτικό του δόγμα.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Putin να παρουσιάσει το σχέδιο του για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στην Ρωσική ομοσπονδία..
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικού Μάρκετινγκ (INSOMAR), η οποία διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου μεταξύ 4 χιλιάδων ερωτηθέντων, στο Luhansk το 83% των κατοίκων της περιοχής υποστηρίζει την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Donetsk το 80%, στην περιοχή Zaporozhye το 72% και στην Kherson το 65%.

1)Η Ρωσία και οι φιλορωσικές δυνάμεις στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία και νότια Ουκρανία αποφάσισαν να επιταχύνουν τα δημοψηφίσματα, απόρροια της επιθετικής προέλασης των ουκρανικών δυνάμεων που πρόσφατα ανακατέλαβαν το Kharkiv και το Izyum.
Τα δημοψηφίσματα είναι μια αμυντική κίνηση απέναντι σε μια Ουκρανία που ανακατέλαβε 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών σε σύνολο 130.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που κατέχουν οι ρωσικές δυνάμεις…

2)Τα δημοψηφίσματα θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι φιλορωσικές και ρωσώφωνες κοινωνίες στην Ουκρανία στα Ανατολικά και στα Νότια θα ζητήσουν την πλήρη ένταξη τους στην Ρωσία.
Τα εδάφη αυτά θα θεωρούνται ρωσικό έδαφος.

3)Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι μόνο όταν παραβιαστούν τα εθνικά της σύνορα θα μπορεί να ενεργοποιήσει πλήρως την αυτοάμυνα της κοινώς να χρησιμοποιήσει και μη συμβατικά όπλα, εάν αισθανθεί ότι απειλείται.

4)Οι Ουκρανικές δυνάμεις, εφόσον αποφασίσουν να χτυπήσουν ή να ανακαταλάβουν τις περιοχές ουσιαστικά θα επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος και μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο…

5)Τα δημοψηφίσματα και η προσάρτηση εδαφών στην Ρωσία, μπορεί να οδηγήσει και στην αποκλιμάκωση του πολέμου και να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση Erdogan του τούρκου Προέδρου ότι ο Putin ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να τελειώσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

6)Σε αντίθεση με τις προθέσεις των Ουκρανών, τα εδάφη που θα προσαρτηθούν στην Ρωσία δεν θα μπορούν να απελευθερωθούν, καθώς η γενίκευση του πολέμου θα ζημιώσει ακόμη περισσότερο την ήδη κατεστραμμένη Ουκρανία.
Η υποστήριξη από την Δύση δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί, γιατί οι επιθέσεις με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος μπορεί να γενικευτεί και κλιμακωθεί επικίνδυνα….

Ορισμένα κρίσιμα γεγονότα

Το Ρωσικό Κοινοβούλιο ψηφίζει νόμο που εισάγει έννοιες της επιστράτευσης και στρατιωτικού νόμου

Οι «δημοκρατίες» στην ανατολική Ουκρανία (υπό τον έλεγχο της Ρωσίας) ανακοινώνουν «δημοψηφίσματα» για την ένταξη στη Ρωσία για τις 23-27 Σεπτεμβρίου

Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος προτρέπει τη βιομηχανία να ενισχύσει την παραγωγή όπλων

Στο κέντρο μεταναστών της Μόσχας θα δημιουργηθεί κέντρο στρατολόγησης αλλοδαπών πολιτών

Το Κοινοβούλιο εγκρίνει νόμο για τους αλλοδαπούς νεοσύλλεκτους να λαμβάνουν ρωσικά διαβατήρια

Αντιδρά το ΝΑΤΟ – Τα δημοψηφίσματα δεν είναι νόμιμα

Τα δημοψηφίσματα σε εδάφη της Ουκρανίας που κατέχουν οι ρώσοι δεν θα αλλάξουν τη φύση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι δεν έχουν νομιμοποίηση.
«Τέτοιες πλασματικές ψήφοι, δημοψηφίσματα δεν έχουν νομιμοποίηση και επομένως δεν αλλάζουν τη φύση της σύγκρουσης».
«Τα δημοψηφίσματα θα επιδεινώσουν την κατάσταση, επομένως πρέπει να παρέχουμε πιο ενεργή υποστήριξη στην Ουκρανία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
Σημείωσε ότι η τρέχουσα κρίση «ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Ουκρανίας».

Zelensky: Τα δημοψηφίσματα δεν αλλάζουν την στρατηγική της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σημείωσε ότι η θέση και τα καθήκοντα της ουκρανικής κυβέρνησης παραμένουν αμετάβλητα, παρά τα προσεχή δημοψηφίσματα στις περιφέρειες Luhansk, Donetsk, Zaporozhye και Kherson για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με αυτό.
Αλλά τι συνέβη στην πραγματικότητα;
Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και γνωστές.
Μόνο αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει.
Όχι αυτό που ακούγεται κάπου, αλλά περισσότερη υποστήριξη για το Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, περισσότερη υποστήριξη για πληροφορίες, περισσότερη υποστήριξη για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, περισσότερη υποστήριξη για την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, την Εθνική Φρουρά, την αστυνομία, τους συνοριοφύλακες»

Η ουκρανική κυβέρνηση απειλεί με φυλάκιση 5 χρόνια σε όσους συμμετάσχουν στα δημοψηφίσματα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας απείλησε με φυλάκιση έως και πέντε χρόνια για συμμετοχή σε δημοψηφίσματα
«Ορισμένοι νομικοί πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να εμπίπτουν στο μέρος 1 του άρθρου 110 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (Παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου της Ουκρανίας): πρόκειται για φυλάκιση έως και πέντε ετών, εάν οι πολίτες συμμετάσχουν σε δημοψηφίσματα.
Οι διοργανωτές των δημοψηφισμάτων, είπε, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 5 έως 10 ετών με δήμευση περιουσίας.
Σύμφωνα με το νόμο για το νομικό καθεστώς του πολέμου, τα δημοψηφίσματα στην επικράτεια της Ουκρανίας απαγορεύονται. Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων θα τιμωρηθούν σύμφωνα με το εδάφιο 5 του άρθρου 111-1 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας – πρόκειται για φυλάκιση από πέντε έως 10 χρόνια.

Τα σχεδιαζόμενα δημοψηφίσματα

Οι περιοχές Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporozhye θα διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου 2022
Το Donbass στην Ανατολική Ουκρανία, ενδιαφέρεται για τη νομιμότητα της διαδικασίας δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία, καθώς και για την έγκρισή τους από τις χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και των BRICS, δήλωσε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) στη Ρωσική Ομοσπονδία Rodion Miroshnik.
Εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων ξένων, θα προσκληθούν στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την τηλεφωνική έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικού Μάρκετινγκ (INSOMAR), η οποία διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου μεταξύ 4 χιλιάδων ερωτηθέντων, στο Luhansk το 83% των κατοίκων της περιοχής υποστηρίζει την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Donetsk το 80%, στην περιοχή Zaporozhye το 72% και στην Kherson το 65%.

Τι συμβαίνει στο Donbass

Τα δημόσια επιμελητήρια των Donetsk και Luhansk απηύθυναν έκκληση στους αρχηγούς των δημοκρατιών ώστε να διεξαχθούν αμέσως δημοψηφίσματα για την αναγνώριση αυτών των δημοκρατιών ως υπηκόων της Ρωσίας.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 τα κοινοβούλια των Donetsk και Luhansk ενέκριναν ομόφωνα νόμους για τα δημοψηφίσματα.
Όλοι οι πολίτες των δημοκρατιών άνω των 18 ετών θα μπορούν να ψηφίζουν, όπου κι αν βρίσκονται.
Οι κάτοικοι των εδαφών Donetsk και Luhansk, που παραμένουν υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, θα μπορούν να ψηφίσουν εάν φύγουν για τη Ρωσία ή προς τα εδάφη που κατέχουν οι ρωσικές δυνάμεις

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Luhansk θα πρέπει να συνοψίσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εντός πέντε ημερών.
Στο Luhansk, το έγγραφο έχει ήδη υπογραφεί από τον αρχηγό της χώρας, Leonid Pasechnik.

Στο Donetsk και Luhansk, τα δημοψηφίσματα θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Στο Donetsk, η ψηφοφορία θα είναι μικτή – αυτοπροσώπως (εντός μιας ημέρας) και εξ αποστάσεως.
Οι αρχές της δημοκρατίας δεν βλέπουν δυσκολίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις στρατιωτικές μονάδες.
Σε περίπτωση θετικής έκβασης του δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, ζητά από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εξετάσει το θέμα της ένταξης της δημοκρατίας στην ομοσπονδία.

Kherson

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης (VGA) της περιφέρειας Kherson ανακοίνωσε επίσης την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία.
Όπως και στο Donbass, θα διεξαχθεί στις 23-27 Σεπτεμβρίου.
Την πρωτοβουλία κατέθεσε ομόφωνα το Δημόσιο Συμβούλιο της περιοχής.
Οι αρχές της περιοχής Kherson αναμένουν συμμετοχή έως και 80% στο δημοψήφισμα, δήλωσε ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της VGA.
Οι πρόσφυγες θα μπορούν να ψηφίσουν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από «ζώνες προστασίας» – εδάφη που προσωρινά κατέχονται από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές της περιοχής δεν θα κυνηγήσουν όσους δεν επιθυμούν την ένωση με την Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι συμμετέχοντες στο δημοψήφισμα στην περιοχή θα μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε τεχνολογία για να ψηφίσουν, συμπεριλαμβανομένης της ψηφοφορίας εξ αποστάσεως.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 95% της περιοχής Kherson.

Zaporozhye ή Zaporizhia

Το συνέδριο των κατοίκων της περιοχής Zaporozhye στη Μελιτόπολη εξέτασε θέμα του δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το τοπικό κίνημα «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» απευθύνθηκε στον επικεφαλής της περιφερειακής CAA Yevgeny Balitsky με αίτημα να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Έχει ήδη υπογραφεί εντολή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις αρχές, η περιοχή Zaporozhye είναι τεχνικά έτοιμη για το δημοψήφισμα, τα σύνορα προστατεύονται με ασφάλεια.
Ο ηγέτης του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» δήλωσε ότι η ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία εγγυάται ελευθερία, ζωή, «ειρήνη, αμοιβαία κατανόηση, ευημερία» στους κατοίκους της Zaporozhye
cc1_3.jpg

cc2_30.png

cc3_29.png

cc4_29.png
www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.