ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλλαγή του εκλογικού νόμου εξετάζει ο Μητσοτάκης

1 min read

Για τις σκέψεις του πρωθυπουργού γύρω από τις εκλογές και τα ενδεχόμενα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο μίλησε η Χριστίνα Κοραή.

Η έμπειρη πολιτική συντάκτρια υπογράμμισε ότι οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Αυτό που επαναλάμβανε σε όλους τους συνομιλητές του ήταν ότι θα παίξει το θεσμικό του χαρτί και θα ολοκληρώσει τη θητεία του» σημείωσε η Χριστίνα Κοραή για τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανοιχτό σε δύο μόνο συνεντεύξεις του.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, η τελική απόφαση έχει παρθεί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ολοκληρώνει τη θητεία του και τις εκλογές να γίνονται το 2023.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Κοραή, πέρα από το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι η απλή αναλογική αποτελεί «βόμβα στη σταθερότητα της χώρας».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η εισήγηση θα είναι για επιστροφή στον εκλογικό νόμο που ίσχυε μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές και στον οποίο υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Τα «όπλα» του Μητσοτάκη

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει κάποιες παρεμβάσεις με τις οποίες θα μπορέσει να μετριάσει το πολιτικό κόστος από τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, αλλά και όσα έρχονται μέσα στο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, εξετάζει:

  • το τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους,
  • αύξηση των συντάξεων 5% – 6%,
  • αύξηση του κατώτατου μισθού ακόμη και στα 751€,
  • πληρωμή των αναδρομικών των περικοπών επικουρικών συντάξεων και δώρων

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.