ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλλαγές στη χορήγηση επιδομάτων σε υπερήλικες εισηγείται ο Συνήγορος του Πολίτη

1 min read

Εν όψει των αλλαγών στο νόμο Κατρούγκαλου και τα προνοιακά επιδόματα η Ανεξάρτητη Αρχή επαναφέρει το θέμα της καταβολής του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων με βάση όχι το πραγματικό αλλά το φορολογητέο – τεκμαρτό εισόδημα. Ποιες αλλαγές προτείνει η Αρχή.

Ένα βαθύτατα κοινωνικό πρόβλημα, τον αποκλεισμό ανασφάλιστων υπερήλικων πολιτών από το ειδικό προνοιακό επίδομα που καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για την χορήγησή του, διερεύνησε για μια ακόμη φορά ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι στην πράξη, λαμβάνοντας υπόψη το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα αποκλείονται άνθρωποι που δεν έχουν πόρους διαβίωσης, από ένα επίδομα το οποίο έχει δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό, ήτοι την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

Ενόψει των προωθούμενων αλλαγών στο νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και στα κοινωνικά επιδόματα, η Ανεξάρτητη Αρχή προτείνει την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, ώστε ως κριτήριο για την χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, να λαμβάνεται υπ’ όψιν το πραγματικό και όχι το φορολογητέο εισόδημα των αιτούντων, όπως ισχύει για παράδειγμα, και για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.