ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλλαγές με τα self test των μαθητών από 1η Νοεμβρίου – Τι ισχύει για δημόσια και ιδιωτικά σχολεία

1 min read

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr για τις δηλώσεις των αποτελεσμάτων των self test των μαθητών.

Στο edupass.gov.gr και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr θα γίνεται από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η δήλωση και το αποτέλεσμα των self test για τα δημόσια σχολεία.

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά επί του παρόντος μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Επίσης, από αύριο έως και το Σάββατο (06/11), οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία.

Αυτά τα self test θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 5 έως 22 Νοεμβρίου, προκειμένου να προσέρχονται στο σχολείο οι μαθητές σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),

η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.