ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημεύθηκε όλη η περιουσία του Άκη – Αποζημίωση στο Δημόσιο 1.570.000 ευρώ

1 min read

Δημεύθηκε όλη η περιουσία του Άκη - Αποζημίωση στο Δημόσιο 1.570.000 ευρώ

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να μην δημευθεί το σπίτι της στο Χαλάνδρι, που είναι γονική παροχή – Επιστρέφουν και οι δύο στη φυλακή

Κανένα ακίνητο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν αποδέσμευσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Άμυνας – κινητά και ακίνητα – είναι δημευμένα ως προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος που προέρχεται από.μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Το ίδιο ισχύει και άλλους 12 καταδικασθέντες των οποίων δημεύθηκαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

 

Αντίθετα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη, ώστε να μην δημευθεί το σπίτι της στο Χαλάνδρι, το οποίο όπως είπε η ίδια είναι γονική παροχή από τον πατέρα της. Ακόμη, το δικαστήριο δεν δέσμευσε ακίνητα της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής όπως και ακίνητα της πρώην συζύγου του, Γκουντρούν Μολντενάουερ.

Αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος- ο οποίος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο- αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του, Αρετή, στις φυλακές Eλαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη η οποία όμως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.
Απόψε το βράδυ πάντως η κυρία Σταμάτη αναμένεται να παραμείνει στη ΓΑΔΑ. Τόσο η Αρετή Τσοχατζοπούλου όσο και η Βίκυ Σταμάτη καταδικάστηκαν σε οκτώ χρόνια κάθειρξη σε δεύτερο βαθμό και έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους. Ως εκ τούτου επιστρέφουν στις φυλακές για μικρό χρονικό διάστημα.

Ποια ακίνητα δεν δημεύθηκαν

 

Ειδικότερα, το δικαστήριο με την απόφασή του δεν δημεύθηκαν τρία ακίνητα της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής Τσοχατζοπούλου τα οποία βρίσκονται επί της οδού Νίκης 13 Θεσσαλονίκης, στην Αμάρυνθο στην Εύβοια, στον Κόρφο Κορινθίας, τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 15 χιλιάδων ευρώ και τιμαλφή.

Να σημειωθεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει επιστρέψει πίσω στο δημόσιο όλα τα ακίνητα που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο ως αποκτηθέντα από μαύρο χρήμα. Πρόκειται για δύο ακίνητα στην οδό Κεφαλληνίας στη Κυψέλη και το σπίτι της στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Ακόμη, το δικαστήριο δεν δήμευσε ακίνητα που ανήκουν στην Γκουντρούν Μολντενάουρ, η οποία έχει επιστρέψει πίσω στο δημόσο ποσό ύψους 1.263.000 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στην Αμάρυνθο Ευβοίας (πρόκειται για το ίδιο ακίνητο που έχει η Αρετή Τσοχατζοπούλου και του οποίου η κ. Μοντενάουερ έχει την επικαρπία) στον Κόρφο Κορινθίας, ένα οικόπεδο στο Σοφικό της Κορινθίας και τέλος το ακίνητο στο Ψυχικό.

Αποζημίωση στο δημόσιο

 

Με την απόφασή του επίσης, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη. Από τα χρήματα αυτά το μεγαλύτερο μέρος περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με τη λήξη συνεδρίασης η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο. Ενώ οι δικαστές ετοιμάζονταν να αποσυρθούν η κυρία Σταμάτη ζήτησε από τη πρόεδρο «να την αφήσουν έστω και υπό φύλαξη για να είναι κοντά στο παιδί της». Στο πλευρό της στάθηκε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αποκαλώντας το δικαστήριο προκατειλημμένο.
Βίκυ Σταμάτη: Κύριοι δικαστές να με αφήσετε έστω και υπό φύλαξη να είμαι το παιδί μου.
Πρόεδρος: Έχει λυθει η συνεδρίαση
Ακης Τσοχατζόπουλος: Προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο, σατράπηδες

Η αυλαία της δευτεροβαθμιας δίκης για το μεγάλο σκάνδαλο των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά έπεσε σήμερα, έπειτα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.