ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Καταθέτει αγωγή σε βάρος της Παπακώστα

1 min read

Με αγωγή σε βάρος της Κατερίνας Παπακώστα απαντά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στην ΓΑΔΑ και αύριο αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».  

Αφορμή για την κίνηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στάθηκε συνέντευξη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη  ΕΡΤ, στην οποία αφού συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική για την αποκάλυψη της δράσης της Οργάνωσης υποστηρίζοντας πως «ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία» ανέφερε ότι «διαβιούσε λάθρα, χρόνια ολόκληρα και είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης, όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι, πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου, Διδάκτωρ Νομικής, Θρασύβουλος Κονταξής προανήγγειλε την αγωγή που θα καταθέσει αύριο πριν την απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή υπογραμμίζοντας πως «έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

Ο κ. Κονταξής  χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις της κ. Παπακώστα καθώς όπως αναφέρει μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και «αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων»  παραβιάζοντας, με αυτό τον τρόπο, το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα ακόμη και από την ίδια και απαγορεύει «την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Ο κ. Κονταξής επικαλείται την πρόσφατη ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγία για το τεκμήριο της αθωότητας, βάση της οποίας απαγορεύεται η έκφραση απόψεων από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις. Μάλιστα το θύμα, μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει αποζημίωση προς αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη, εάν κριθεί ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του από δηλώσεις δημόσιων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κονταξή έχει ως εξής:

«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονοματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων.  Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις.

Αύριο το πρωί στις 9 προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου , του τεκμηρίου αθωότητας. Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.