ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλβανοί βανδάλισαν Ελληνικό μνημείο στο χωρίο Κράνια στην Βόρεια Ήπειρο

1 min read

Ο Αλβανός έγινε αντιληπτός από του κάτοικους του χωριού οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο καφενείο και τον κυνήγησαν.

Σκηνικό αλλά Βουλιαράτες προσπαθούν να στήσουν οι Αλβανοί τις τελευταίες ώρες, μετά από τις καταστροφές που προκάλεσαν στο μνημείο του Θύμιου Λιώλη στο χωρίο Κράνια. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Αλβανός Εθνικιστής κατέστρεψε τον μνημείο του Θύμιου Λιώλη και ενώ κατέβασε και την ελληνική σημαία. Ο Αλβανός έγινε αντιληπτός από του κάτοικους του χωριού οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο καφενείο και τον κυνήγησαν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Himara.gr τον Αλβανό τον περίμενε ένα αυτοκίνητο με συνεργούς του αλλά την στιγμή που άκουσαν τις φωνές των κατοίκων φοβήθηκαν και τον παράτησαν.

Την ίδια ώρα ακόμη ένα ανιστόρητο ανθελληνικό ντοκιμαντέρ με στόχο τους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προβάλλεται στην αλβανική τηλεόραση υπό τον τίτλο «Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών».

Η σύγχρονη ιστορία περνά από την αλβανική κρησάρα και έτσι ένας Βορειοπειρώτης, κυνηγός των Τσάμηδων, γνωστός και ως αρχηγός του βούρκου, γίνεται το παλιοτόμαρο για το ντοκιμαντέρ.  Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, τα Βαλκάνια θα ονομάζονταν Σκαντερμπέγκο, ενώ η «Μεγάλη Αλβανία» κρατά από τα χρόνια της Άλωσης της Πόλης.

Πηγή: himara.gr 

Δημοσίευση στα Social Media