ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλ Τζαζίρα: Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα συμφωνία με Τρίπολη – Θέλει να «περικυκλώσει» με βάσεις την Ελλάδα

1 min read

Από την άλλη πλευρά, ο ερευνητής και πολιτικός αναλυτής Αχμέτ αλ Ανάνι [Ahmed Al-Anani] είπε ότι όταν απειληθεί η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, το Κάιρο δεν θα μείνει αδρανές, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν φόβοι στις χώρες της περιοχής και στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Τουρκία στη Λιβύη.

Ο Αλ Ανάνι πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα απορρίπτει τη συμφωνία ασφάλειας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, κατηγορώντας την Τουρκία ότι επιδιώκει να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη με σκοπό να απειλήσει γειτονικές χώρες, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα, ειδικά όσον αφορά την εξερεύνηση πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα δύο μηνύματα του Ερντογάν

Από την πλευρά του ο ερευνητής θεμάτων του αραβικού κόσμου και του Ισλάμ, Σαλάχ αλ Καντίρ δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε δύο μηνύματα.

Το πρώτο ήταν ότι η Τουρκία δεν θα μείνει αδρανής και ότι θα κινηθεί επιθετικά στο επόμενο στάδιο για την αποκατάσταση της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Το δεύτερο είναι ότι θα επιβεβαιώσει με την τρίτη συμφωνία ότι οι προηγούμενες με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης εμπίπτουν στο διεθνές δίκαιο και συνεπώς τυχόν αλλαγές από οποιαδήποτε λιβυκή πλευρά θα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου!

Με άλλα λόγια ο Ερντογάν επιχειρεί να προκαταλάβει κάθε πιθανή αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Λιβύης, αποκλείοντας την οποιοδήποτε αλλαγή της υπάρχουσας συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

Ο Αλ Καντίρι τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία θα εμπλακεί  σε περίπτωση γενίκευσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τον Χαφτάρ και την Αίγυπτο  για να «απελευθερώσει» τη Σύρτη και τις πλατφόρμες πετρελαίου.

Δημοσίευση στα Social Media