ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αξιολόγηση στα ιδιωτικά σχολεία: «Φαρσοκωμωδία με όρους εμπορίου»

1 min read

«Φαρσοκωμωδία χωρίς νόημα» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για την εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. επισημαίνει ότι οι οδηγίες έχουν προκαλέσει θυμηδία στους εκπαιδευτικούς και εναρμονίζονται με το πνεύμα του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, ο οποίος καθιστά «τα ιδιωτικά σχολεία εμπορικές επιχειρήσεις με αναλώσιμους υπαλλήλους».

«Η κα. Κεραμέως, φροντίζοντας να ικανοποιήσει το ρουσφέτι των κομματικών φίλων και χρηματοδοτών, έδωσε ήδη τη δυνατότητα στους σχολάρχες να “αξιολογούν” τους εκπαιδευτικούς με… αξιοκρατικά κριτήρια, όπως την κοινωνική τους δράση, την καταγγελία παρανομιών, την πολυετή τους προϋπηρεσία που τους καθιστά “ακριβούς” για την επιχείρηση, την άρνησή τους να εργάζονται μέχρι το βράδυ χωρίς να αμείβονται, να κάνουν τους συνοδούς στα σχολικά λεωφορεία, τους κηπουρούς, τους καθαριστές και τραπεζοκόμους και το “θανάσιμο αμάρτημα” της μητρότητας» σημειώνει η Ομοσπονδία.

«Επειδή όμως ταυτόχρονα η διαδικασία αυτή προχωρά και στα δημόσια σχολεία, τονίζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των συναδέλφων στη δημόσια εκπαίδευση που αντιστέκονται στην εφαρμογή μιας διαδικασίας η οποία δεν έχει καμιά πρόθεση να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά, σε συνδυασμό με μέτρα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, όπως η ελεύθερη γονεϊκή επιλογή, τα vouchers, η εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης (βλέπε Έκθεση Πισσαρίδη), σκοπεύει να καταργήσει το δημόσιο σχολείο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.