ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία: Πάνω από 500 αυτοκτονίες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

1 min read

15 έως 20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών είναι οι θανατηφόρες

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα», που αποτυπώνουν σταθερά αυξητική τάση στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα!

Με αφορμή την 10η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα δείχνουν ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Όμως οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών που καταγράφονται και την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, που εκτιμάται ότι είναι 15 έως 20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων.

Χαρακτηριστικό της ανησυχητικής κατάστασης είναι ότι η 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018, δέχτηκε 21.365 κλήσεις το 2021. 87 άτομα έχουν αυτοκτονήσει την τελευταία δεκαετία μέσα σε Νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας και 48 αυτοκτονίες έχουν γίνει μέσα σε φυλακές ή κρατητήρια από το 2015. Από το 2015 έχουν αυτοκτονήσει 64 στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και 45 των Ενόπλων Δυνάμεων ή στρατεύσιμοι και την ίδια περίοδο 43 αυτοκτονίες έχουν γίνει σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.