ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακρίβεια: Δε γεμίζει το οικογενειακό καλάθι – Σε απόγνωση οι καταναλωτές

1 min read

Την ώρα που βασικά είδη διαβίωσης καθημερινά γίνονται όλο και πιο ακριβά, κυβέρνηση και αγορά δίνουν μάχη για τις τιμές.

Στόχος δεν είναι, όπως θα περίμενε κανείς, το «φρένο» στις αυξήσεις, αλλά η επιβράδυνση του ράλι ανατιμήσεων σε κάποια προϊόντα, αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών.

Το καλάθι της νοικοκυράς, όπως ονομάστηκε, στην πραγματικότητα αποτελεί το καλάθι… επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας. Θα περιλαμβάνει 50 βασικά αγαθά των οποίων οι τιμές δε θα συγκρατηθούν, όπως θα περίμενε κανείς. Στόχος είναι η αύξηση της τιμής τους κάθε φορά να μην ξεπερνά το 50% της τιμής του πληθωρισμού.

Τι θα περιλαμβάνει το καλάθι

Οι υπεύθυνοι των σουπερμάρκετ θα λάβουν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου μια λίστα με 20 κατηγορίες αγαθών, όπως:

– Τρόφιμα

– Απορρυπαντικά

– Χαρτικά

– Είδη ατομικής υγιεινής

Από αυτές τις κατηγορίες θα προκύψουν τα 50 αγαθά της προσφοράς. Από την κατηγορία τρόφιμα θα επιλεγούν βασικά προϊόντα όπως:

– Ελαιόλαδο

– Ζυμαρικά

– Ρύζι

– Όσπρια

– Αλεύρι

– Γαλακτοκομικά

– Κατεψυγμένα λαχανικά

«Ήταν υποχρέωση της πολιτείας καταρχάς δια του υπουργού, και ημών των ιδίων, να συνεισφέρουμε στον αδύναμο καταναλωτή ένα πακέτο χρήσιμων και χρηστικών προϊόντων, σε τιμές που να απαντούν και στη δυνατότητά του και στις ανάγκες του. Αυτό έγινε και αυτό θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος.

Στη λίστα πάντως δε θα περιληφθούν νωπά προϊόντα, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Οι ελπίδες μας… στον ανταγωνισμό

Το υπουργείο Ανάπτυξης προσδοκά, το συγκεκριμένο πακέτο προσφορών, να λειτουργήσει από μόνο του ως φρένο στις ιλιγγιώδεις αυξήσεις. Το περιεχόμενο του καλαθιού της νοικοκυράς θα είναι κοινό για όλα τα σουπερμάρκετ, ενώ στόχος είναι να μην περιλαμβάνονται μόνο προϊόντα no name.

Την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Ανάπτυξης θα βρεθούν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Βιομηχανίας, από τους οποίους θα ζητηθεί να βάλουν… πλάτη, καθώς για να συγκρατηθούν οι ανατιμήσεις στο ράφι θα πρέπει κι εκείνοι να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις συμφωνίες τους με την αγορά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.