ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακραία πρόκληση της Τουρκίας: Έκαναν άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού

1 min read

Σε νέες προκλήσεις με στόχο την Ελλάδα κατέφυγε η Τουρκία.

Στο πλαίσιο της ευρείας ναυτικής άσκησης «Mavi Vatan», (σ.σ. Γαλάζια Πατρίδα 2022), η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή 122 πολεμικών πλοίων και 41 αεροσκαφών – η οποία ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου- η Τουρκία για ακόμα μια φορά στοχοποίησε την Ελλάδα. 

  • Σύμφωνα μάλιστα με την ερευνητική ιστοσελίδα Nordic Monitor, η εν λόγω άσκηση έδειξε το επιθετικό ναυτικό δόγμα που ακολουθεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς περιλαμβάνει ένα σενάριο, στο οποίο Τούρκοι κομάντος καταλαμβάνουν ένα νησί και τοποθετούν σε αυτό την τουρκική σημαία. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη άσκηση ήταν στην ουσία σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολούθησε μέρος των ασκήσεων και μίλησε σε ομάδα αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων των ξένων στρατιωτικών ακολούθων, ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τους συμμετέχοντες.

Παρά το γεγονός ότι η άσκηση διεξήχθη στέλνοντας, μεταξύ άλλων, μήνυμα στην Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε ότι ο Χουλουσί Ακάρ τείνει χείρα φιλίας στην Ελλάδα.

Ο Ακάρ είπε ότι αναμένει από τη χώρα μας να είναι πιο ενεργή, κατηγορώντας την Ελλάδα πως καθυστερεί να συμμετάσχει σε διάλογο. Παράλληλα, δηλώνοντας ότι οι συναντήσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία θα πρέπει να συνεχιστούν, ο υπουργός είπε ότι θα ήθελαν να δουν σύντομα την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.