ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακόμα περισσότεροι μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας!

1 min read

Σε «δούρειο ίππο» για την εγκατάσταση ακόμη μεγαλύτερου πληθυσμού μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να μετατραπεί η απόφαση του υπουργείου για τη διακοπή των επιδομάτων, αφού, αντί να τελειώσει εκεί η… ιστορία του παραλόγου, δημιουργεί τις συνθήκες για μαζικές εγκαταστάσεις αλλοδαπών στα ήδη φορτωμένα σημεία.

  • Συγκεκριμένα, στις 15 Απριλίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενημέρωσε ότι
  • από τις 1/7/2021 δεν θα δίνεται πλέον οικονομικό βοήθημα σε αιτούντες διεθνή προστασία, οι οποίοι δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του Υπουργείου ή/και συνεργαζόμενων με το Υπουργείο φορέων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ως εκ τούτου, οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους, θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επεξεργάζονται ήδη όλες τις αιτήσεις στέγασης που έχουν υποβληθεί από τον αστικό πληθυσμό».

Σύμφωνα με το Υπουργείο, «οι υλικές συνθήκες υποδοχής θα παρέχονται συνολικά
μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελουμένων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης». Παρότι το κόψιμο των επιδομάτων που αποτελούν πόλο έλξης για περαιτέρω μεταναστευτικές ροές αποτελεί σαφώς κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση και ήταν σαφές ότι έπρεπε να γίνει, η απόφαση της κυβέρνησης να «πριμοδοτήσει» την εγκατάσταση πιθανόν μεγάλων πληθυσμών στις… γνωστές περιοχές, όπου «κάνουν δουλειές» οι ΜΚΟ, δημιουργεί έντονο προβληματισμό ιδιαίτερα στους κατοίκους του 6ου δημοτικού διαμερίσματος.

  • Αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως «δίχτυ ασφαλείας» για τους αιτούντες άσυλο, δηλαδή η φιλοξενία σε δομές του Υπουργείου ή φορέων εποπτευόμενων από το Υπουργείο, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «αναζωπύρωση» φαινομένων του παρελθόντος, με νέους πληθυσμούς να εγκαθίστανται στα «γνωστά» σημεία. Ειδικά αφού το πρόγραμμα «ESTIA», που θεωρείται το επίκεντρο της «φιλοξενίας» αλλοδαπών, υλοποιείται σε μεγάλο ποσοστό στην Αττική, και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, υπό την αιγίδα τόσο του
  • Υπουργείου όσο και των συνεργαζόμενων με αυτό οργανώσεων, ΜΚΟ ή όχι.
  • Χαρακτηριστικό είναι ότι την Πέμπτη αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια» η απόφαση για
  • επιδότηση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ για την υλοποίηση του έργου παροχής στέγασης και υπηρεσιών για αιτούντες άσυλο στον Δήμο Αθηναίων, ενώ εξεδόθη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «Επιχορήγηση Ν.Π. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ» για την υλοποίηση του έργου «Παροχή Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Ασυλο (ESTIA 2021)» στον Δήμο Αθηναίων. Η δράση αφορά τη λειτουργία 327 διαμερισμάτων, τα οποία βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, με τη συνολική δυναμικότητα να ορίζεται στις 1.806 θέσεις, η οποία δύναται να αυξηθεί στις 1.964 θέσεις από 1/4/2021, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών της στέγασης υπηρεσιών για χρονικό διάστημα 12 μηνών, και ειδικότερα από 1/1/2021 έως 31/12/2021.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.