ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακόμα περιμένουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά που θα έπαιρναν οι δικαιούχοι στις πληρωμές Δεκεμβρίου

1 min read

Σιγή ιχθύος τηρεί το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις καταγγελίες ότι, αν και ανακοίνωσε πως με την καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, θα προχωρούσε στην αύξηση των προσωρινών συντάξεων και την πληρωμή αναδρομικών, διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις.

Όπως συνέβη και με τα αναδρομικά που δόθηκαν λόγω της απόφασης του ΣτΕ, έτσι και τώρα συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη περίμεναν μάταια την αύξηση του ποσοστού.

Χαρακτηριστικό της ανοργανωσιάς που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 24 Νοεμβρίου το Υπουργείο, δεν διευκρίνισε πόσοι θα δουν την αύξηση στις συντάξεις ούτε αν θα δώσει αναδρομικά, με αποτέλεσμα να εικάζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων κυμαίνεται από 35 έως 50 χιλιάδες άτομα.

Σε δήλωσή της, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καλεί τον κ. Βρούτση «να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν, και σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες, πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση».

Αντί να δώσει τις οφειλόμενες απαντήσεις, ο Υπουργός Εργασίας αρκέστηκε χθες να ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», που αποτυπώνουν τον χάρτη των συντάξεων.

Σύμφωνα με αυτά, τον Νοέμβριο η μέση κύρια σύνταξη ανήλθε στα 727,97 ευρώ και η μέση επικουρική σύνταξη στα 194,35 ευρώ. Επαίρεται, μάλιστα, για το γεγονός ότι από την αρχή του έτους έχουν εκδοθεί 192.863 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, την ώρα που οι εκκρεμείς συντάξεις επί της δικής του δεύτερης θητείας εκτοξεύθηκαν άνω των 360 χιλιάδων.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ

Πλήθος Συνταξιούχων: 2.481.598

Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.261.099.529,08€

Μέση Κύρια Σύνταξη: 727,97€

Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,35€

Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 23.310

Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 192.863

Πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν και φέτος αρκετά νωρίτερα, πρακτική που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά την κατάργηση των δώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχοι που προέρχονται:

Από τους τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9, θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη.

Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8, θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συνταξιούχοι θα λάβουν ο κάθε ένας την ίδια ημέρα κύρια και επικουρική σύνταξη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.