ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

1 min read

Δημοσίευμα που αναφέρεται στην αντίθεση που ξέσπασε μεταξύ της Εισαγγελίας και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Κρατικής Αστυνομίας, σχετικά με διερεύνηση ‘εθνικού μίσους’ στην Σκόντρα, αποκαλύπτει ότι η εισαγγελία Αργυροκάστρου, ακόμη, δεν άρχισε να διερευνά την υπόθεση της δολοφονίας του μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Με αφορμή τη διένεξη που ξέσπασε, όσον αφορά μία τελετή μνήμης που έγινε στα περίχωρα της πόλης Σκόντρα για να τιμηθούν οι Σέρβοι και οι Μαυροβούνιοι στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό το 1912-1913, γίνεται η σχετική μνεία για την Εισαγγελία Αργυροκάστρου.Η αλβανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρεί ότι η εκδήλωση στη Σκόντρα ‘εγείρει το εθνικό μίσος’ ενώ η Εισαγγελία διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σχετικό στοιχείο για να τεκμηριωθεί η εικασία αυτή.

Η υπόθεση έφθασε στο προσκήνιο από την ενόχληση δημοσιογράφου που ανέφερε πως ειπώθηκε ότι οι Μαυροβούνιοι πριν από πλέον ένα αιώνα είχαν εισέλθει στην Σκόντρα ως απελευθερωτές.

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα είχε καταγγείλει την τελετή τον Δεκέμβριο ως ‘Σκάνδαλο’ στην εκπομπή «Αλβανικό Αποτύπωμα», όπως σημειώνεται.

Τα δύο αυτά αλβανικά θεσμικά όργανα, σημειώνει το δημοσίευμα, είχαν διαφωνίες και στο νότο (νότια Αλβανία), όταν η αντιτρομοκρατική είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία για ‘ομιλία μίσους’ στην (ελληνική) μειονοτική περιοχή, όπου συχνά καταστρέφονται οδικές πινακίδες που είναι μόνο στην αλβανική γλώσσα.

Αυτό αναφέρεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως πράξη μίσους, αλλά η Εισαγγελία του Αργυρόκαστρου απέρριψε τις καταγγελίες ‘λόγω μη εύρεσης των δραστών’.

«Προς το παρόν, η Εισαγγελία του Αργυρόκαστρου ερευνά το ζήτημα στις Βουλιαράτες, των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Κατσίφα και πάλι για υποκίνηση πράξεων μίσους, ενώ η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων δεν έχει δώσει ακόμη οδηγίες για έρευνα στο φάκελο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Πηγή: boldnews.al και echedoros-a.gr

Διαβάστε επίσης

Κλειστά σήμερα τα φροντιστήρια -Συγκέντρωση καθηγητών ξένων γλωσσών έξω από το ΣτΕ

Τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Μάνα και μωρό σκοτώθηκαν πέφτοντας από μπαλκόνι πέμπτου ορόφου

Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για την α΄ κατοικία

Δημοσίευση στα Social Media