ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακίνητα: Στοίχημα για την κυβέρνηση η μείωση της διαφοράς εμπορικών και αντικειμενικών τιμών

1 min read

Ποια νησιά βρίσκονται στο μικροσκόπιο

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί η μείωση της διαφοράς μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα.

«Το μεγάλο στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο θα είναι η όποια διαδικασία εξισορρόπησης να μην έχει αντίκτυπο στα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ και στους λοιπούς φόρους που ήδη πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις πιο λαϊκές περιοχές», σημειώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αρμόδιες πηγές.

Την τεράστια διαφορά που υπάρχει αποδεικνύουν και παραδείγματα σε διάφορες περιοχές. Έτσι στον Άγιο Δημήτριο, σύμφωνα με στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης διαμερίσματος πενταετίας, 90-110 τμ, πρώτου ορόφου υπολογίζεται στα 2.300 ευρώ/τμ, όταν η αντικειμενική αξία είναι 900-1.1125 ευρώ/τμ.

Βλέποντας ότι σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου (Δραπετσώνα, Πετρούπολη, Κηφισιά, Δάφνη) παρατηρούνται διαφορές λίγο κάτω από το 50% και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν περιοχές με ελάχιστη απόκλιση το 25%, η κυβέρνηση θέλει να βάλει «φρένο» στις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου βίλες φορολογούνται όπως ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, ενώ ορισμένες που έχουν αντικειμενική αξία 150.000 ευρώ πωλούνται έναντι τριών εκατ. ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες με αναλυτικούς πίνακες ανά περιοχή μπορείτε να βρείτε στον «Ελεύθερο Τύπο» που κυκλοφορεί.

Δημοσίευση στα Social Media