ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακατάσχετος λογαριασμός: Πώς μπορείτε να τον κατοχυρώσετε – Πότε αυξάνεται το ποσό

1 min read

Αναλυτικές οδηγίες για να κατοχυρώσουν το ακατάσχετο του λογαριασμού τους σε όσους έχουν χρέη δίνει ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης. Αναλύει δε, τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι μπαίνοντας στο Taxisnet προκειμένου να κατοχυρώσουν ακατάσχετο και εξηγεί υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αυξηθεί σταδιακά το ακατάσχετο ποσό.

Η ΑΑΔΕ δεν μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση συγκεκριμένων ποσών και επιδομάτων.

Το ακατάσχετο ποσό είναι 1.250,00 ευρώ και προκύπτει από το συνολικά ακατάσχετο ποσό των 1.000,00 ευρώ πλέον το 50% των επόμενων 500,00 ευρώ. Ήτοι 1000 + 500 X 50% = 1000 + 250 = 1.250,00€. Το ποσό των 1.250,00 ευρώ είναι ακατάσχετο σε έναν και μόνο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο TAXIS ως μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Η διαδικασία δήλωσης του ακατάσχετου λογαριασμού είναι σχετικά απλή.

Το πρώτο βήμα είναι να μεταβούμε στην ειδική εφαρμογή του Taxisnet στην διεύθυνση https://www.aade.gr/polites/akataschetos-logariasmos. Για να επισκεφτείτε την εφαρμογή πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο Taxisnet. Από την πρώτη σελίδα του taxisnet www.aade.gr, επιλέγετε από την κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες» την «Δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού». Στην συνέχεια υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN). Μετέπειτα ενημερώνεται ο φορολογούμενος για την έγκριση ή όχι του αιτήματος του.

Υπάρχει δυνατότητα σταδιακής αύξησης του ακατάσχετου ποσού για όσους οφείλουν και έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις με μηνιαίες δόσεις άνω των 400 ευρώ συνολικά, τότε, και εφόσον καταβάλλουν κάθε μήνα τις δόσεις και διατηρούν τις ρυθμίσεις, γίνεται σταδιακή αύξηση του ακατάσχετου ποσού πάνω από τα 1250,00 ευρώ. Θα πρέπει να δηλώσουν τον λογαριασμό για τον οποίο ζητούν αύξηση του ακατάσχετου ποσού. Αν όμως χαθεί η ρύθμιση, θα χαθεί και η δυνατότητα σταδιακής αποδεσμεύσεως του λογαριασμού.

Ακατάσχετα επιδόματα είναι:

Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το κοινωνικό μέρισμα

Το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

Η διατροφή ανήλικου τέκνου

Η επιδότηση ενοικίου

Τα προνομιακά επιδόματα

Το υπο μορφή 13ης σύνταξης επίδομα

Το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα εκπαίδευσης σε άνεργους

Τα χρηματικά έπαθλα της λοταρίας του Υπουργείου Οικονομικών

Οι παροχές στους ασφαλισμένους του ΕΛΓΑ

Τα χρηματικά βοηθήματα που δίδονται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου

Η κρατική επιχορήγηση

Η κατάθεση για πλειοδοσία σε πλειστηριασμό

Η κατάθεση για εξόφληση οφειλής ασφαλιστικού ταμείου.

Δημοσίευση στα Social Media