ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακάρ: «Άδικη η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τον ελληνικό λαό! – Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει την Τουρκία

1 min read

Μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που αποκτάει το τουρκικό Ναυτικό, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα, για «μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» που μοναδικό στόχο έχουν να «φυλακίσουν» την Τουρκία.

Δήλωσε επίσης ότι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία είναι άδικη για τον ελληνικό λαό!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την παράταση έως τις 27 Αυγούστου της παράνομη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλαδή, η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Κατηγόρησε και την Γαλλία λέγοντας πως : «δεν έχει καμία δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και «άδικη» για τα συμφέροντα Ελλήνων και Αιγυπτίων.

Τώρα τι εννοεί λέγοντας «άδικη» για τον ελληνικό λαό (που είναι καθώς η Αθήνα εκχωρεί εθνική κυριαρχία με μειωμένη επήρεια στην Κρήτη και μη καθορισμό θαλασσίων ζωνών ανατολικά της Ρόδου) θα πρέπει να μας το εξηγήσει.Η Άγκυρα σκοπεύει να προσφέρει στην Αθήνα «καλύτερη» συμφωνία από τους Αιγύπτιους;

«Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς» δήλωσε ο Ακάρ.

Δημοσίευση στα Social Media