ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αιχμές Μαρινάκη – Αλαφούζου κατά κυβέρνησης για το νομοσχέδιο Πέτσα

1 min read

Τη δυσαρέσκεια ακόμη και μιας μερίδας ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών δείχνει να προκαλεί το νομοσχέδιο Πέτσα και παρά τα «δώρα» που τους προσφέρει αυτό αναφορικά με τους εργαζόμενους.

Η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή από τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζοθ, ενώ in.gr του Βαγγέλη Μαρινάκη πήρε την Τετάρτη τη σκυτάλη και άφησε αιχμές όχι μόνο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και έμμεσα καρφιά κατά του Θοδωρή Κυριακού και του Ant1.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται το άρθρο 41 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου που φέρνει αλλαγές στις θεματικές άδειες. Μέχρι σήμερα, τα θεματικά κανάλια μπορεί να είναι αθλητικά, παιδικά, μουσικά κτλ, αλλά όχι ενημερωτικά. Ενημέρωση έχουν αποκλειστικά τα γενικού περιεχομένου, δηλαδή τα έξι αδειοδοτημένα Mega, ANT1, Star, Alpha, Open και ΣΚΑΪ πήραν άδεια έναντι 35 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα όμως με το νομοσχέδιο Πέτσα το οποίο τροποποιεί το άρθρο 2, παρ. 4, Ν. 3449/2015 η θεματική άδεια μπορεί να περιλαμβάνει και ενημερωτικό πρόγραμμα.

Για «εξόχως προβληματική ρύθμιση» κάνει λόγο ο ΣΚΑΪ με σχόλιό του στη δημόσια διαβούλευση και αναφέρει ότι «όχι μόνο δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά τίθεται ζήτημα δυσμενούς μεταβολής των όρων των ήδη χορηγηθεισών από το ΕΣΡ αδειών και αναίρεσης της δέσμευσης που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο να μην προκηρύξει, καθ’ όλο τον χρόνο ισχύος τους, άδειες της ίδιας κατηγορίας».

Από την πλευρά του το in.gr του Βαγγέλη Μαρινάκη δημοσίευσε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Τηλεοπτικές άδειες… δύο ταχυτήτων» στο οποίο σημειώνεται μεταξύ άλλων:
«Άραγε, θα υπάρξει επιστροφή στους έξι (6) αδειοδοτημένους παρόχους των πολύ σημαντικών ποσών που έχουν ήδη καταβάλει στο Δημόσιο και μείωση των προβλεπόμενων μελλοντικών καταβολών τους, ώστε να αντισταθμιστεί η σοβαρότατη νόθευση του ανταγωνισμού που προκαλεί η προτεινόμενη ρύθμιση;».

Καταλήγει δε με έμμεσα καρφιά προς τον Θ. Κυριακού, ιδιοκτήτη του Ant1 και του Μακεδονία Tv: «Οι αρχές της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας που διέπουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων, εν προκειμένω τις μέχρι σήμερα διαγωνιστικές διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες, δοκιμάζονται επικίνδυνα με την ιδιάζουσα ευαισθησία που εκδηλώνουν κάποιοι στις ΑΝΤΕΝΝΕΣ πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων θεσπίζοντας εκ των υστέρων τηλεοπτικές άδειες ευκαιρίας»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.