ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αιτούντες άσυλο: Στη Μαλακάσα η «πρεμιέρα» των εμβολιασμών τους στην ενδοχώρα

1 min read

Ξεκινούν και στην ενδοχώρα οι εμβολιασμοί των αιτούντων άσυλο, με τη δομή της Μαλακάσας να είναι εκείνη που παίρνει πρώτη τη «σκυτάλη» από τα νησιά, την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο ΑΠΕ, ο σχεδιασμός προέβλεπε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει την Πέμπτη από δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας, που υπάγονται στην Γ’ Υγειονομική Περιφέρεια, ωστόσο, λόγω της γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα αρχίσει από την Αττική, με τη δομή της Μαλακάσας να έχει οριστικοποιηθεί. Η έναρξη του εμβολιασμού στις δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας μετατίθεται για την επόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι τα εμβόλια που θα γίνονται στην ενδοχώρα -εντός των δομών- θα επιλέγονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σκευασμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός των αιτούντων άσυλο στη χώρα ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από τα ΚΥΤ της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Την ερχόμενη Πέμπτη, εξάλλου, θα «επεκταθεί» ο εμβολιασμός και στα ΚΥΤ της Κω και της Λέρου, επίσης με το εμβόλιο της J&J.

Δημοσίευση στα Social Media