ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αισιοδοξία πλέον στην χώρα από τα στατιστικά την πρώτη εβδομάδα της άρσης των μέτρων

1 min read

Ο χαμηλός δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού, το R0 αποτελεί πλέον σύμμαχο στην προσπάθεια της χώρας ενάντια στην πανδημία

Το πρώτο διάστημα της άρσης των μέτρων είχε θετικό αντίκτυπο και όπως φαίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να επανέλθει σταδιακά αλλά με προσεκτικά βήματα.

Από τις 4 Μαϊου μέχρι σήμερα έχουν αρθεί σε δύο φάσεις περιοριστικά μέτρα – κάτι που θα συνεχιστεί για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Την Δευτέρα 4 Μαϊου δόθηκε το «ελευθέρας» στις μετακινήσεις των πολιτών και λειτούργησαν κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις και από χθες, 11 Μαϊου, άνοιξαν όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα Λύκεια, αλλά μόνο για τους μαθητές της Γ τάξης.

Θετική κρίνεται από τους ειδικούς η πρώτη, ευρεία εικόνα των αποτελεσμάτων των τεστ που διενεργούν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Φαίνεται πως η κυκλοφορία του κορονοϊού είναι πολύ περιορισμένη. Σε σύνολο 2.903 ελέγχων που έγιναν σε ευάλωτους και ευπαθείς πληθυσμούς, ασυμπτωματικούς, μόλις τα δύο ήταν θετικά.

Στη «μάχη» ελέγχων και επιτήρησης της νόσου Covid-19 έχουν μπει και τα Κέντρα Υγείας αναφοράς για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, στα Covid – Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διενεργήθηκαν 333 τεστ εκ των οποίων 11 ήταν θετικά, και στα Κέντρα Υγείας για τον κορωνοϊό της 2ης Υπε διενεργήθηκαν 220 τεστ, εκ των οποίων ήταν θετικά τα 10.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στην τελευταία, σε ημερήσια βάση, ενημέρωση (πλέον θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, απόφαση για την ουσιαστική και συμβολική μετάβαση στη νέα κανονικότητα), αναφέρθηκε στα αισιόδοξα μηνύματα που υπάρχουν για τη χώρα με βάση τον δείκτη R0 αλλά και στα μηνύματα που στέλνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου έχουν αρθεί τα μέτρα.

«Φαίνεται πως η άρση των μέτρων σε άλλες χώρες δεν άλλαξε σημαντικά την πορεία μετάδοσης του κορωνοϊού. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον πως εξελίσσεται η κατάσταση» είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ωστόσο πως το τρίπτυχο των μέτρων Απόσταση-Μάσκα- Υγιεινή παραμένει ο βασικότερος τρόπος προστασίας μας από τον αόρατο εχθρό.

Στους 152 οι θάνατοι στην Ελλάδα – Κατέληξε 80χρονος στο Σωτηρία

Στους 152 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε 80χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα τη Δευτέρα (11/05) είναι 10 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.726, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 607 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.374 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99.363 κλινικά δείγματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.