ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αισχρή ανακοίνωση της ΝΔ στην ΕΑΒ για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

1 min read

«Έγινε στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων από τους Δυτικούς» λέει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και τους «αθωώνει»

Άφωνοι έμειναν σχεδόν 2.000 αποδέκτες της απαράδεκτης ανακοίνωσης της ΝΔ με αφορμή την 19η Μάϊου, ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το mail που εστάλη σε μέλη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει συνταχθεί από το γραφείο Τύπου του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Για την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, όπου οι Τούρκοι εκπόνησαν ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ανιστόρητη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί οργή και ερωτηματικά.

«Στις 19 Μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Τούρκων κατά των Δυτικών (Αγγλογάλλων, Ιταλών, Ελλήνων), που κατείχαν εδάφη της Μικράς Ασίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΝΔ!

Δηλαδή «αθωώνει» κατά κάποιο τρόπο, τη Γενοκτονία των Ποντίων από τα στρατεύματα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ, σημειώνοντας ότι έγινε στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων από τους Δυτικούς!

Παρόμοιες δηλώσεις από τον…  Ερντογάν!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία στην Τουρκία είναι ημέρα μνήμης του  Κεμάλ Ατατούρκ, έκανε λόγο για «ξεσηκωμό» του τουρκικού έθνους ενάντια στις «αποικιακές δυνάμεις κατοχής» στις 19 Μαΐου 1919: «Στις 19 Μαΐου 1919, το τουρκικό έθνος ξεσηκώθηκε ενάντια στις αποικιακές δυνάμεις κατοχής και επέδειξε έναν επικό ηρωισμό ξεκινώντας έναν ολοκληρωτικό αγώνα για την ίδρυση του τελευταίου και παντοτινού κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πετυχαίνοντας μια ευλογημένη νίκη» δήλωσε χθες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.