ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αινιγματικό tweet Ντ.Τραμπ: «Το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε πόλεμο…»

1 min read

Στην πρώτη (ουσιαστική) τοποθέτηση μετά το χειρουργικό χτύπημα εναντίον του Ιράν και συγκεκριμένα την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου των Φρουρών της Επανάστασης κι αρχηγού της επίλεκτης ομάδας «Quds» , Κασίμ Σουλεϊμάνι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα λακωνικό tweet που πάντως γεννάει ερωτήματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του σήμερα έγραψε «Το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε σε πόλεμο, ποτέ δεν έχασε σε διαπραγμάτευση». Το tweet φαίνεται να είναι προαναγγελία μελλοντικών χτυπημάτων σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ξαναπροκληθούν και ταυτόχρονα δικαιολόγηση της -ομολογουμένως τολμηρής- κίνησης εξόντωσης του Σουλεϊμάνι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ γράφει την ίδια φράση για το Ιράν. Ακριβώς το ίδιο έγραψε σε tweet του στις 29 Ιουλίου. 

Υπενθυμίζεται πως λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του χτυπήματος στον Σουλεϊμανί ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στο twitter την αμερικανική σημαία, το συγκεκριμένο tweet μάλιστα το «καρφίτσωσε» στην κορυφή του τοίχου του.

Η εξόντωση του Σουλεϊμανί διετάχθη προσωπικά από τον Ντόναλντ Τραμπ και ήρθε ως απάντηση στην πολιορκία της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη από Σιίτες διαδηλωτές, οι οποίοι πιστεύεται πως καθοδηγούνταν από το Ιράν. Με τη σειρά της η πολιορκία στη Βαγδάτη ήταν η απάντηση του Ιράν στα πολλαπλά χτυπήματα των ΗΠΑ σε ιρανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία πριν 4 μέρες. 

Όλα ξεκίνησαν βέβαια από την επίθεση με όλμους από σιιτική πολιτοφυλακή σε ιρακινή βάση στην οποία φιλοξενούνταν Αμερικανοί στρατιώτες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός πολίτης, που εργαζόταν εκεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.