ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αίγυπτος: «Σύρτη & Αλ Τζούφρα είναι κόκκινες γραμμές» – Τουρκία: «Δώστε την Σύρτη για να έχουμε εκεχειρία»

1 min read

Νέες δηλώσεις έρχονται στην επιφάνεια από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κατά την διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στην βάση του αιγυπτιακού στρατού κοντά στα σύνορα με την Λιβύη, καθώς ανέφερε πως η Σύρτη και Αλ-Τζούφρα αποτελούν ”κόκκινες γραμμές” για την Αίγυπτο. 

“Οι δυνάμεις του Χαφτάρ πρέπει να αποσυρθούν από τη Σύρτη για την επιβληθεί κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη”, ανέφερε ο  Τούρκος Ι. Καλίν σύμφωνα με αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Τουρκία το Σάββατο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ οφείλουν να αποσυρθούν από τη στρατηγική πόλη της Σύρτης για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός, ενώ κατηγόρησε ανοικτά την Γαλλία ότι “θέτει σε κίνδυνο” την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε στο AFP ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη θέση της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης στην Τρίπολη, λέγοντας ότι η Σύρτη  και η Αλ-Τζούφρα πρέπει να εκκενωθούν από τις δυνάμεις του Χαφτάρ για μια «βιώσιμη εκεχειρία».

Την ίδια στιγμή Ρωσία και Τουρκία ανακοινώνουν ότι υπάρχει συντονισμός για τον πολιτικό διακανονισμό της Λιβύης μετά την συνομιλία που είχαν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών Μ.Τσαβούσογλου και Σ.Λαβρόφ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu