ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αιγαίο: «Θερμό» σκηνικό με 26 παραβιάσεις, υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών και μια εμπλοκή

1 min read

«Θερμό» το σκηνικό σήμερα στο Αιγαίο, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του OnAlert, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, προχώρησαν σε ένα «ρεσιτάλ» προκλητικότητας, που περιλάμβανε όχι μόνο διψήφιο αριθμό παραβιάσεων, αλλά και υπερπτήσεις, ενώ σημειώθηκε και μια «εικονική αερομαχία».

Από τις πρωϊνές ώρες φάνηκε η «όρεξη» της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, όταν μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τον «πρώτο γύρο» υπερπτήσεων στο κεντρικό Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και παραβιάσεις από F-16 με μια εμπλοκή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πηγές του OnAlert, σήμερα σημειώθηκαν συνολικά 26 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από έξι τουρκικά μαχητικά F-16, καθώς επίσης και μια «εμπλοκή» με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που προχώρησαν στην παγιωμένη πρακτική της αναχαίτισης.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ήδη από το πρωί, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι στα 26.000 πόδια, ενώ στη συνέχεια δύο αεροσκάφη προχώρησαν σε δεύτερη συνεχόμενη υπέρπτηση, έπειτα από «βύθισή» τους στα 16.000.

Στη συνέχεια,  μετά τις 2 το μεσημέρι ένα ζευγάρι F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και τη Παναγία στα 24.500 πόδια.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, επανήλθαν στις γνώριμες προκλητικές ενέργειές τους, αφού πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι.

Όπως ήταν φυσικό, τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.