ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Aιγαίο: Σε επιφυλακή το Λιμενικό μετά τα τουρκικά σενάρια “απόβασης” στους Φούρνους

1 min read

Σε επιφυλακή το λιμενικό μετά τα τουρκικά σενάρια απόβασης στη νησίδα Ανθρωποφάς. Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του λιμενικού πλέον στην περιοχή χωρίς ωστόσο να υπάρχει συναγερμός. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Καζαντζή για την εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο, δεν υπάρχει συναγερμός στο λιμενικό μετά το περιστατικό στη νησίδα Φούρνους. Ωστόσο, έχει σπεύσει στην περιοχή, το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΠΑΘ – 060. Πρόκειται για το ίδιο περιπολικό το οποίο είχε σπεύσει στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων όταν έγινε η απόπειρα εμβολισμού του ΠΑΘ “ ΓΑΥΔΟΣ” από την τουρκική ακταιωρό UMUT. Στην περιοχή πλέει και Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονται στη γύρω περιοχή και στις δύο νησίδες, υπάρχει ελληνική σημαία.

Οι δύο νησίδες, ο Μεγάλος και ο μικρός Ανθρωποφάγος βρίσκονται 1,5 μίλι από τους Φούρνους. Στους φούρνους το λιμενικό δεν έχει σκάφος, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Καζαντζή στην εκπομπή Live news . Το κοντινότερο σημείο απέχει από 10 έως 20 μίλια από τη Σάμο, η οποία Σάμος διαθέτει δυο σκάφη για να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή. Η Ικαρία που βρίσκεται στα 14 μίλια και διαθέτει ένα σκάφος.

onalert.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση