Πα. Σεπ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αιφνίδιες μετακινήσεις προσωπικού καταγγέλλουν οι Τρικαλινοί αστυνομικοί

1 min read

Διαμαρτύρονται γιατί ήδη πολλοί συνάδελφοί τους έφυγαν για… Θεσσαλονίκη (ειδοποιήθηκαν Δευτέρα απόγευμα και έφυγαν Τρίτη πρωί!) και άλλοι για Κέρκυρα

Έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για αιφνιδιαστικές μετακινήσεις και αποδεκατισμό των Υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Α.Δ. Τρικάλων διαμαρτύρονται γιατί ήδη πολλοί συνάδελφοί τους έφυγαν για… Θεσσαλονίκη (ειδοποιήθηκαν Δευτέρα απόγευμα σύμφωνα με την καταγγελία και έφυγαν Τρίτη πρωί!) και άλλοι για Κέρκυρα. Σημειώνουν μέσα από την καταγγελία τους στο trikalavoice.gr ότι την ίδια ώρα το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής μας.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, εκφράζει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία της, διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. που αφορά τον χρόνο εργασίας των συναδέλφων, που καλούνται να συγκροτήσουν την Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Τρικάλων, καθώς και αυτών που υπηρετούν στην Ο.Π.Κ.Ε. Τρικάλων. Κεκτημένα ετών, Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα παραβιάζονται πίσω από δήθεν έκτακτα γεγονότα. Συγκεκριμένα, εν έτη 2018 για προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, ενημερώνετε το προσωπικό που στελεχώνει την Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Τρικάλων, την Δευτέρα 02-07-2018 και ώρες απογευματινές, ότι την επομένη το πρωί αναχωρεί, για εκτέλεση Υπηρεσίας στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης την ίδια ημέρα. Επίσης, μία (1) ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσής μας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Δ.Α. Κέρκυρας και εκτελεί 8ωρη υπηρεσία στην Λευκίμμη, θέλοντας και άλλες τρείς (3) ώρες χρόνο μετάβασης και επιστροφής.

Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη ότι ο Ν. Τρικάλων διανύει τουριστική σεζόν και αυτή την περίοδο στην περιοχή των Ι.Μ. Μετεώρων- Καλαμπάκας, η αυξημένη Αστυνομική παρουσία θεωρείται επιβεβλημένη, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι στον Ν. Τρικάλων λειτουργεί Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων με τρείς (3) σοβαρές αποδράσεις τα τελευταία έτη, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι εν μέσω θερινής περιόδου λαμβάνονται οι προγραμματισμένες άδειες του Αστυνομικού προσωπικού και ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων βρίσκεται ήδη αποσπασμένος σε παραμεθόριες περιοχές (Έβρος– Νησιά) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι οι Αστυνομικοί είναι και αυτοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ και έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις απέναντι σε αυτές, μεταφέροντας πίεση στις οικογένειες τους και αδυναμία οικογενειακού και προσωπικού προγραμματισμού.

Η υπηρεσιακή πίεση μέρα με την ημέρα αυξάνεται και ξαφνικές μετακινήσεις συνάδελφων για εκτός έδρας εκτέλεση υπηρεσίας χωρίς τον προαπαιτούμενο χρόνο ανάπαυσης έχουν δυστυχώς γίνει μέρος της καθημερινότητας και οι συνάδελφοι που μένουν πίσω στην έδρα του Νομού επωμίζονται το υπηρεσιακό βάρος των μετακινούμενων με ότι αυτό συνεπάγεται τινάζοντας στον αέρα όχι πλέον την εβδομαδιαία ανακοίνωση υπηρεσίας αλλά την ημερήσια.

Επειδή οι αλλεπάλληλες μετακινήσεις έχουν εξουθενώσει τους συναδέλφους και δημιουργούν κρίση στις οικογένειές τους, η Ένωση μας δηλώνει παρούσα, δίπλα στους συναδέλφους που καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της Αστυνομίας, στις «πλάτες και το φιλότιμο» των συναδέλφων.

« Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ…… ».

Πηγή: trikalavoice.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.