Κυ. Οκτ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγκυρα: Ξεκίνησε τις απελάσεις αλλοδαπών μαχητών του ISIS

1 min read

Την Πέμπτη αναχώρησαν για τις χώρες τους, από τις τουρκικές φυλακές, ένας Βρετανός και επτά Γερμανούς, μεταξύ άλλων – Συνολικά, 23 αλλοδαποί θα επιστρέψουν στις χώρες τους μέσα στις επόμενες ημέρες

Ένας 26χρονος Βρετανός, που κατηγορείται για την ένταξή του στο ISIS της Συρίας, έφτασε την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απέλασή του από την Τουρκία. Ο Βρετανός, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, με τη μητροπολιτική αστυνομία να ανακοινώνει πως «συνελήφθη, καθώς είναι ύποπτος για την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων», ενώ η ανάκρισή του συνεχίζεται.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Τουρκία ανακοίνωσε την απέλαση αυτή, μαζί με άλλες που αφορούσαν σε Γερμανούς ύποπτους για τη συμμετοχή τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, η Άγκυρα επιτάχυνε μέσα στην εβδομάδα τις διαδικασίες απέλασης αλλοδαπών μαχητών του ISIS, που κρατούσε στις φυλακές της, με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός, ένας Βρετανός, επτά Γερμανοι, μια Ιρλανδή και ένας Βέλγος επρόκειτο να απελαθούν. Συνολικά, 23 αλλοδαποί θα επιστρέψουν στις χώρες τους μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείπου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί και η περίπτωση του μαχητή του ISIS, ενός Αμερικανού με ρίζες από την Ιορδανία, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας και, τελικά, απελάθηκε στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.