ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αγροκτηνοτροφικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα

1 min read

Αγροκτηνοτροφικό συλλαλητήριο με τρακτέρ έγινε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Οι αγροκτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και συγκεντρώθηκαν από το πρωί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο γγ της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας, η Ελένη Καρυά εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Κώστας Κουβαράς εκ μερους του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Σωτ. Γιαννακός αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι «ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δεν θα λυθεί σε μια κινητοποίηση, όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους γιατί είναι το αγωνιστικό μετερίζι που συσπειρώνει αγρότες και κτηνοτρόφους».

Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο έγινε λόγος για αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όπως και καμιά μείωση του αφορολόγητου ορίου. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Επίσης, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στο διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. ‘Αμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.