ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγριος καυγάς στη Βουλή για το ΕΣΡ – Τι απαντά ο Κουτρουμάνος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή του

1 min read

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά την δήλωση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρουμάνου.

«Αν δεν βρω νομική βάση, δεν κάνω βήμα πίσω», ανέφερε ο ίδιος ο Αθανάσιος Κουτρομάνος που επελέγη το 2016 μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες από τα 4/5 της τότε Διάσκεψης των Προέδρων. «Αν το αρμόδιο θεσμικό όργανο που κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται, θα παραιτηθώ», είπε ο ίδιος μετά το αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί λόγω αδράνειας και απροθυμίας -όπως είπαν- που επιδεικνύει αναφορικά με την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της πολυφωνίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Λόγω της επαγγελματικής παράδοσης και λόγω συνήθειας προσπαθώ να παρακολουθώ όποιον μου απευθύνει το λόγο εις βάθος για να τον κατανοήσω και προσπαθώ και το ίδιο έκανα και απόψε να βρω την νομική βάση των όσων ακούω. Αν δεν βρω νομική βάση δεν πρόκειται να κάνω μισό βήμα. Όποια έκκληση μου απευθύνθηκε για να κάνω θεάρεστες παρεμβάσεις υπέρ του πολιτικού συστήματος το ακούω με ενδιαφέρον αλλά σε εκκλήσεις να βγούμε πολιτικά μπροστά πρέπει να σας πω ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του ΕΣΡ. Η προτροπή που μου γίνεται είναι να χτυπήσω την πόρτα της πολιτικής που δεν μου επιτρέπεται» ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε: «Αν το αρμόδιο θεσμικό όργανο μου κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται βεβαίως και θα παραιτηθώ», είπε.

Οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αντιδράσεις. «Τι είναι αυτά που λέτε; Θα γίνει αρχισυντάκτης ειδήσεων ο πρόεδρος του ΕΣΡ ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Θηλιά στο λαιμό του Τύπου δεν μπορεί να μπει. Δεν θα ανεχθώ ΕΣΡ που θα μετρά με το υποδεκάμετρο το πως κάνουν την δουλειά τους οι δημοσιογράφοι», σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες που κηρύχθηκε άκυρος, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τα επίμαχα σχέδια όταν αναλάβει και πάλι την εξουσία. «Θα ξαναέρθει η Φλωρεντία. Θα δείτε» είπε, με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να απαντά: «Γύρνα πλευρό θα κρυώσεις».

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για ρεσιτάλ Πολάκη με αφορμή τις κλίνες του νοσοκομείου Σωτηρία και fake news που κάποιος να διαψεύσει. «Τα διάφορα ρεσιτάλ που στήνει ο κ. Πολάκης πρέπει να ελεγχθούν. Τις απαντήσεις τις πήρατε από τον διοικητή του Σωτηρία… Δεν μπορούν να μιλούν για ελευθερία της έκφρασης αυτοί που απειλούσαν δημοσιογράφους ότι θα τους θάψουν 3 μέτρα κάτω από την γη. Είστε επικοινωνιακός θύτης όχι θύμα. Δεν τηρείτε ούτε τα μέτρα ούτε έχετε μέτρο», είπε και χαρακτήρισε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του ΕΣΡ ως επικίνδυνη εκτροπή σε μια κρίσιμη συγκυρία που πρέπει να αντιμετωπιστεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον κ. Κουτρουμάνο, είπε: «Την επιταγή δωρεάν μετάδοσης κοινωνικών μηνυμάτων την διαφυλάξατε; Οχι. Είδατε μπροστά στα μάτια σας να διαμοιράζονται 120 εκατ. ευρώ για να εξαγοραστούν ΜΜΕ και δημοσιογράφοι. Εσείς γιατί δεν αποτρέψατε το να είναι με αμοιβή το μένουμε σπίτι;»

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στη φωτογραφία που τον εμφανίζει να είναι με φίλους κατά τη διάρκεια του lockdown, λέγοντας πως αντίθετα με αυτό το θέμα, δεν έπαιξε η εξόρμηση του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα. «Για λόγους αξιοπρέπειας πρέπει να παραιτηθείτε και να δούμε η κυβέρνηση των αρίστων πως θα συγκροτήσει το ΕΣΡ» είπε.

Κάνε like στην σελίδα του newskamatero.eu στο twitter για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.