ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 13χρονη μαθήτρια λόγω ναφθαλίνης!

1 min read

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 13χρονη μαθήτρια λόγω ναφθαλίνης!

Όπως φαίνεται η προ ημερών λιποθυμία μίας καθαρίστριας λόγω ναφθαλίνης που είχαν ρίξει στο 3ο Λύκειο Αγρινίου δεν συγκίνησε τους εμπλεκόμενους με το θέμα το θέμα συλλόγους, φορείς και υπηρεσίες…

Όπως φαίνεται το θέμα είναι εκτός ελέγχου και πλέον προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η ναφθαλίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία όσων έχουν ανεπάρκεια στο ένζυμο G6PD.

Όπως αναφέρει το sinidisi.gr, την περασμένη Τρίτη (10/10) μεταφέρθηκε στο νοσοκομέιο Αγρινίου ύστερα από εισπνοή ναφθαλίνης μία 13χρονη μαθήτρια με έντονη αδιαθεσία.

Το συμβάν καταγγέλλει η ίδια η οικογένεια, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι το περιστατικό απέκρυψε η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Όπως θα δείτε και στο έγγραφο (εξιτήριο) της gallery του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Συνείδηση», η άτυχη μαθήτρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να διαγνώσκουν δηλητηρίαση από ναφθαλίνη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία τουλάχιστον ακόμη δύο μαθητές από το ίδιο σχολικό συγκρότημα μεταφέρθηκαν με αντίστοιχα συμπτώματα προκλήθηκαν από ναφθαλίνη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομέιο.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου δεκόμη δεν έχει λάβει την παραμικρή θέση για το θέμα ενώ με ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ εκτός από το γεγονός ότι εστιάζει στην –ομολογουμένως- ανεπαρκή φύλαξη των σχολικών κτιρίων, εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ.

Οι πολλοί προβληματισμοί και τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από το εν λόγω, σοβαρό, όπως εξελίσσεται ζήτημα έκαναν τον νέο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου να προχωρήσει σε σειρά επαφών με τους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής προσπαθώντας να δώσει λύση.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.