ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγρια κόντρα για την καμπάνια του τουρισμού

1 min read

Στο brand «Greek summer» επενδύει η κυβέρνηση, φιλοδοξώντας να εξαργυρώσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Το σποτ της νέας καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού στις αγορές του εξωτερικού είναι λιτό και βασίζεται στο συναίσθημα, στέλνοντας το μήνυμα ότι το ελληνικό καλοκαίρι μπορείς να το νιώσεις οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

«Τι κάνει το καλοκαίρι στην Ελλάδα τόσο πολύτιμο; Δεν είναι η θάλασσα, δεν είναι ο ήλιος, είναι κάτι περισσότερο από αυτά. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μία κατάσταση ευτυχίας (state of mind). Να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, να συνδέεσαι με τη φύση, να αισθάνεσαι ελεύθερος. Αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι. Έτσι, φέτος απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι όπου και αν είστε!» είναι το νέο μήνυμα που εκπέμπει ο ελληνικός τουρισμός. Η παρουσίαση του διαφημιστικού σποτ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και πλήθος σχολίων, θετικών και αρνητικών.

Πολλοί στάθηκαν στο γεγονός ότι το μότο «Greek summer is a state of mind» είναι πανομοιότυπο με το μότο που είχε χρησιμοποιηθεί πριν από τρεις μήνες σε γαλλική διαφήμιση αντηλιακών, με κεντρικό μήνυμα «Summer is a state of mind». Για κλεμμένο σλόγκαν έκανε λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον δημιουργό του κειμένου του βίντεο Θανάση Παπαθανασίου να σημειώνει ότι η φράση «summer state of mind» υπάρχει στη λογοτεχνία εδώ και χρόνια, όπως και χιλιάδες ακόμα εκδοχές του τι είναι state of mind.

«Η εταιρία καλλυντικών την υιοθέτησε πρόσφατα για μια προσφορά της. Εμείς τη χρησιμοποιούμε στη μέση του κειμένου -δεν είναι καν σλόγκαν- για να πετύχουμε αυτό που είναι ο επικοινωνιακός μας στόχος και που οι “ειδικοί” της επικοινωνίας στο διαδίκτυο αδυνατούν να δουν: Να καθιερώσουμε την έκφραση “Greek summer” σαν την ανώτερη, την πιο ξεχωριστή μορφή διακοπών στη Μεσόγειο. Να το κάνουμε brand δηλαδή» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Παπαθανασίου.

Όσον αφορά τα κονδύλια της καμπάνιας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Marketing Greece δεν διεκδίκησε ποτέ στο παρελθόν, δεν ανέλαβε και ούτε σκοπεύει να το κάνει σήμερα ή στο μέλλον καμία διαχείριση κονδυλίων του υπουργείου Τουρισμού ή του ΕΟΤ.

«Το βίντεο για την καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό δημιουργήθηκε από τη Marketing Greece, τον Στηβ Βρανάκη και τον ΕΟΤ, πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από την MG και παραδόθηκε δωρεάν στην κυβέρνηση, ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων. Το κόστος του Ελληνικού Δημοσίου για την καμπάνια είναι μηδενικό» σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Β. Παπακωνσταντόπουλος dimokratianews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.