ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αγωνία για τις αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη

1 min read

Άσχημα παραμένουν τα πράγματα στην περιοχή του Έβρου. Ο φόβος είναι μεγάλος αναφορικά με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή λόγω και των δυνατών ανέμων.

Παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη. Μπορεί να μην υπάρχει νέα εστία φωτιάς, ωστόσο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις καθιστούν το έργο πυροσβεστών και εθελοντών δύσκολο. Υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις, σε διάφορες περιοχές, που δημιουργούν μικρά μέτωπα τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μεγάλες ζημιές στο πέρασμά τους. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή του νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ξαναπήρε φωτιά ένα κορμός που υπήρχε με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση. Οι κάτοικοι της πόλης φοβούνται αφού στην ουσία ξαναζούν αυτό που έζησαν και τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις με τις χειρότερες να είναι στην περιοχή της Δαδιάς, όπου μεταξύ άλλων κάηκαν και οι Κατρατζήδες, ένας Δασικός Χώρος Αναψυχής μέσα στο δάσος, ενώ κινδύνευσε και το χωριό. Φωτιές επίσης σημειώθηκαν και στις περιοχές Ιτέα, Κοίλα, Τριφύλλι μεταξύ άλλων. Παράλληλα υπάρχουν πολλά ακόμη μικρά μέτωπα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στην βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης ή στην περιοχή Νίψα είναι μερικά από αυτά. Άμεσα κινήθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία εκτός από τα ελληνικά στην περιοχή επιχειρούν και από Αλβανία, Τσεχία και Ρουμανία. Σε λίγη ώρα, οδηγείται στον ανακριτή ο άνδρας που συνελήφθη για την παράνομη κράτηση 13 ατόμων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα οριστεί δικάσιμος ή θα αφεθεί ελεύθερος. Οι παράτυποι μετανάστες έχουν ήδη καταθέσει ήδη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτών των καταθέσεων.

Copernicus για Αλεξανδρούπολη: «Η μεγαλύτερη καμένη έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια»

Η καταστροφική φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, άφησε πίσω της τη μεγαλύτερη καμένη έκταση σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια. Στάχτη πάνω από 720.000 στρέμματα γης, αναφέρει το σύστημα Copernicus.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.