ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγνωστο παραμένει πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις προς τα νησιά

1 min read

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα


Στις 18 Μαΐου θα αρθεί η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα, ωστόσο άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις προς τα νησιά, καθώς όπως είπε σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα πάντως, εκπρόσωποι των ακτοπλόων μαζί με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας είχαν τηλεδιάσκεψη με στελέχη του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διατυπωθεί το τελικό κείμενο (σχέδιο) για τη λειτουργία της ακτοπλοΐας, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, οι ακτοπλόοι ζήτησαν η εφαρμογή του πρωτοκόλλου μεταφοράς επιβατών που προτείνεται και που θα φθάνει το 50% μέχρι και το 55% κατά περίπτωση να ισχύσει μέχρι τις 15 Ιουνίου και από εκεί και πέρα να υπάρξει εκ νέου επανεξέταση του θέματος με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των υπηρεσιών υγείας.

Οι εκπρόσωποι των ακτοοπλόων έχουν προτείνει επίσης, ότι η χρήση μάσκας να είναι απαραίτητη για επιβάτες και πληρώματα. Σημειώνεται, ότι η εκπαίδευση των πληρωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος (σε επιβάτη) Covid- 19 έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ καθημερινά τα πλοία απολυμαίνονται μετά το πέρας των δρομολογίων.

Δημοσίευση στα Social Media