ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγκυρα: «Οι τουρκικές δυνάμεις δεν πρόκειται να φύγουν από την Λιβύη

1 min read

Απάντηση έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος ζήτησε από την Βεγγάζη όπου βρέθηκε πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη  την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών.

Πιο ειδικά ο Τούρκος Πρόεδρος, δήλωσε πως  η Άγκυρα θα  διατηρήσει το ρόλο της στη Λιβύη, παρά τις προσπάθειες για σταθεροποίηση και τις εκκλήσεις από την ΕΕ να απέχουν τρίτα μέρη από παρεμβάσεις στη χώρα.

Μάλιστα, σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα, o Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει τη στρατιωτική της υποστήριξη στη Λιβύη.

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας επισκεπτόμενος την Βεγγάζη και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Χασάν Κατράνι, αφού ζήτησε την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των ξένων δυνάμεων από την Λιβύη τόνισε  τη σημασία της επανάληψης των συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο μερών.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που Νίκος Δένδιας βρισκόταν στην Λιβύη  ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας βρισκόταν στην  Κωνσταντινούπολη όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο για να συμφωνήσει  ένα κολοσσιαίο πακέτο ενεργειακών συμφωνιών που μετατρέπουν την Τουρκία σε κυρίαρχη ενεργειακή δύναμη στην Κυρηναϊκή.

Μάλιστα ο Λίβυος πρωθυπουργός, μετά την υπογραφή 5 νέων συμφωνιών με την τουρκική ηγεσία δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στην Τουρκία τονίζοντ5ας ότι «θέλουμε οι σχέσεις μας με τους Τούρκους αδερφούς μας είναι μοντέλο διακρατικών σχέσεων», συμπληρώνοντας πως η Τουρκία θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της χώρας του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.