Άγκυρα: «Δικαίωμά μας να τρυπήσουμε στην κυπριακή ΑΟΖ»

Newskamatero

Την απόφαση της Τουρκίας να «συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο» διαμηνύει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΑ, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο και “επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκικής Δημοκρατίας, της «τδβκ» και των Τ/Κ”.

«Υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προκλητικές συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις για την περιοχή, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η νέα επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ με την επονομασία «ξαφνική επίθεση».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης με το ίδιο θάρρος και αποφασιστικότητα όπως και στο παρελθόν.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

"Φωτιά" στο Αιγαίο-«ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019»: Όλο το ναυτικό στο πόδι για τη μεγάλη άσκηση

Η ανακοίνωση του ΓΕΝΑπό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 07 και το Σάββατο 08 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν στους κάτωθι λιμένες του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του […]