ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 1-2: Ομάδα για μεγάλα πράγματα!

1 min read

Ο Παναθηναϊκός με μια εξαιρετική εμφάνιση νίκησε 2-1 τον Άγιαξ κι άφησε πάρα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Μπορεί να ήταν ένα απλό φιλικό. Μπορεί η νίκη αυτή να μην σημαίνει τίποτα κι ο μόνος που μπορεί να βγάλει συμπεράσματα να είναι ο Γιώργος Δώνης. Δεν παύει, όμως, ο Παναθηναϊκός να έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και να νίκησε 2-1 τον μεγάλο Άγιαξ. Έναν Άγιαξ που έπαιξε με τους περισσότερους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του και είχε απέναντί του έναν Παναθηναϊκό που ήταν στημένος καταπληκτικά από τον προπονητή του, είχε συνοχή στο παιχνίδι του, συγκέντρωση, δυνάμεις και καίρια «χτυπήματα» από τον Κίκο Μακέντα που έφτασε τα τρία γκολ σε δυο φιλικά παιχνίδια για να πάρει τη νίκη σε ένα σημαδιακό φιλικό.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας ξανά και οπαδούς του στο πλευρό του, έφυγε για δεύτερη φορά στην ιστορία του νικητής από το Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ. Όπως στο ματς του 1996 για τους «4» του Champions League με το ιστορικό γκολ του Βαζέχα, έτσι και στο φιλικό κατάφερε να επικρατήσει του «Αίαντα» και να δείξει πως βαδίζει στον σωστό δρόμο ενόψει της νέας σεζόν. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά και με δεδομένο πως θα γίνουν προσθήκες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της ομάδας, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως ο Παναθηναϊκός φέτος φτιάχνει ομάδα για… μεγάλα πράγματα.

Σταθερό το 4-3-3, ίδια πρόσωπα με Φέγενορντ

Σε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-3-3 από τον Γιώργο Δώνη. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης με τους Γιόχανσον, Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. «Εξάρι» ο Κουρμπέλης με εσωτερικά χαφ τους Μπουζούκη και Δώνη. Στα «φτερά» οι Χατζηθεοδωρίδης και Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κίκο Μακέντα.

Το πρώτο «χτύπημα»

Όπως έγινε στο Ρότερνταμ κόντρα στη Φέγενορντ, έτσι και στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική αρχή στο ματς. Οι «πράσινοι» μόλις στο 9’, στην πρώτη φάση του ματς, πήραν προβάδισμα! Ο Χατζηγιοβάνης από αριστερά έκανε ωραία σέντρα και ο Μακέντα με «γυριστή» κεφαλιά νίκησε τον Βαρέλα για το 1-0 του «τριφυλλιού». Σε αντίθεση, όμως, από το ματς του «Ντε Κάιπ», αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός είχε και καλύτερη εικόνα.

Ο Άγιαξ παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν απείλησε πάρα πολύ την εστία του Διούδη. Εξαιρετική εικόνα είχαν τα τρία χαφ που έδωσαν μεγάλες βοήθειες στους στόπερ, ωστόσο, η ισοφάριση ήρθε στο 25’ σε μια φάση που δεν σφυρίχτηκε φάουλ στον Χατζηθεοδωρίδη σε κλέψιμο του Ντεστ, αυτός έστρωσε στον Φαν ντε Μπέεκ κι εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Παρόλα αυτά, στα επόμενα λεπτά οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν και το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Μακέντα ξανά με το… καλημέρα!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δώνης δεν έκανε αλλαγές παρά μόνο στη θέση του τερματοφύλακα. Η εικόνα του Παναθηναϊκού συνέχισε να είναι καλή και σε μια στημένη φάση στο 48’ ο Μακέντα επωφελήθηκε και με πλασέ έκανε το 2-1 για τους «πράσινους», δίνοντας νέο προβάδισμα. Όπως ήταν λογικό, η πίεση του Άγιαξ άρχισε να αυξάνεται με τον Παναθηναϊκό πάντως να ανταποκρίνεται.

Ο Δώνης μετά το 60’ άρχισε να κάνει αλλαγές, αποσύροντας τον κουρασμένο Μακέντα και δίνοντας χρόνο στον Κολοβό αλλά και στους υπόλοιπους παίκτες. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προοδευτικά άλλαξε όλη την ομάδα και παρότι ο Άγιαξ δεν έκανε τόσες πολλές αλλαγές και προσπάθησε να μην χάσει το ματς, πιέζοντας για την ισοφάριση, δεν τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο ενόψει της νέας χρονιάς και σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο του.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Βαρέλα, Φέλτμαν, Σουρς, Μπλιντ (82’ Ντανίλο), Ντεστ, Φαν ντε Μπέεκ (87’ Γένσεν), Μάριν (71’ Γκράβενμπεργκ), Έιτινχ (56’ Μαρτίνεζ), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (82’ Τραορέ), Πρόμες (82’ Τέιλορ)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (75’ Αποστολάκης), Ινσούα (84’ Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (84’ Θεοχάρης), Πούγγουρας (91’ Καμπετσής), Κουρμπέλης (78’ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (91’ Σερπέζης), Μπουζούκης (78’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (72’ Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (64’ Βέργος), Μακέντα (62’ Κολοβός)

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.