ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αύξηση τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν

1 min read

Οι τρομοκρατικές δραστηριότητες είναι σε έξαρση στις συνοριακές περιοχές του Πακιστάν, ειδικά στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, σύμφωνα με τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η αύξηση του αριθμού των τρομοκρατικών επιθέσεων στοίχισε τη ζωή αρκετών Πακιστανών στρατιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί οι μαχητές έχουν τις βάσεις τους στο Αφγανιστάν. Εισέρχονται στο Πακιστάν από το Αφγανιστάν και αφού εξαπολύουν επιθέσεις στο πρώτο, υποχωρούν στις βάσεις τους στο Αφγανιστάν.

Επιπλέον, τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το απαγορευμένο Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP) και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) εργάζονται επίσης από τις βάσεις του Αφγανιστάν, σχεδιάζοντας επιθέσεις κατά του Πακιστάν. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Στρατός Bloch, μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση στο Αφγανιστάν συνεργάζεται επίσης με το TTP και το ISIS, λένε τα δημώδη μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν.

Ο Στρατός των Μπαλόχ ήταν επίσης υπεύθυνος για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Πανεπιστήμιο του Καράτσι, σκοτώνοντας τρεις Κινέζους υπηκόους. Αν και ορισμένοι από τους αντάρτες σκοτώνονται στις επιθέσεις, οι τρομοκρατικές τους δραστηριότητες αρνούνται να σταματήσουν.

Υποτίθεται ότι μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, τέτοιες μαχητικές επιθέσεις θα σταματήσουν. Ωστόσο, δεν έγινε. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι Ταλιμπάν πρέπει να λάβουν αυστηρή δράση εναντίον αυτών των τρομοκρατών, λένε τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν.
Νωρίτερα, συνολικά 105 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καταγράφοντας 97 στρατιώτες και αξιωματικούς του στρατού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.