ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυξάνονται τα άτομα που επιτρέπονται στο αυτοκίνητο, τι ισχύει για τα ταξί

1 min read

Όπως προβλέπεται απ΄ο τη σχετική απόφαση, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται εντός των αυτοκινήτων αυξάνεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, επιτρέπονται πέντε (5) επιβάτες πλέον του οδηγού σε Ι.Χ. έως επτά (7) θέσεων, ενώ παράλληλα επιτρέπονται μέχρι επτά (7) επιβάτες σε Ι.Χ.πλέον του οδηγού σε Ι.Χ. έως εννέα (9) θέσεων.

Επιπλέον, όσον αφορά τα ταξί, επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα πλέον του οδηγού, κάτι που δεν διαφοροποιεί τα έως τώρα δεδομένα.

Από κει και πέρα, επιτρέπονται έως 5 επιβάτες εκτός του οδηγού σε 7θέσια επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης αλλά και ιδιωτικής με οδηγό.

Παράλληλα, επιτρέπονται 7 επιβάτες πλέον του οδηγούν σε επιβατηγά δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης που είναι 9θέσια.

Οι εξαιρέσεις, δηλαδή η υπέρβαση των παραπάνω ορίων, αφορά γονείς που βρίσκονται στα ίδια οχήματα με τα παιδιά τους (εάν είναι άνω των 18 τα παιδιά, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Όσον αφορά τους μαθητές, μπορούν να μετακινούνται με ταξί μέχρι και 4 άτομα πλέον του οδηγού, με σχετική βεβαίωση από το διευθυντή του σχολείου.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, εξαίρεση αποτελούν μόνο στα Ι.Χ. οι οδηγοί, σύζυγοι, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να φορούν κανονικά τη μάσκα τους.

Δημοσίευση στα Social Media