ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτός είναι ο λόγος που ο Κ.Μητσοτάκης φοβάται τις εκλογές – Τι χάλασε τα σχέδια του Μαξίμου για πρόωρες κάλπες

1 min read

Η χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατία έκρυβε δύο ειδήσεις: Οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο (στο τέλος της τετραετίας) και η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις «δεύτερες» κάλπες. 

Αρχικά να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να πάρει την αυτοδυναμία ούτε σε «δεύτερες», ούτε σε «τρίτες» κάλπες, παρά μόνο εάν αλλάξει ο εκλογικός νόμος και υποχρεούνται οι πολίτες να ψηφίζουν… μόνο Κ.Μητσοτάκη.

Η άλλη όμως είδηση που έδωσε έχει μια βάση, καθώς ήδη έχει ακυρωθεί το σενάριο για εκλογές τον Μάιο (θα είχε κάνει ήδη τις σχετικές ανακοινώσεις ο Κ.Μητσοτάκης) ενώ αρκετοί είναι οι πολιτικοί αναλυτές που πλέον δεν βλέπουν εκλογές ούτε τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις χθεσινές του δηλώσεις ήταν ξεκάθαρος: Eκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η αλλαγή πλεύσης από το Μαξίμου; Η απάντηση που πήραμε από «γαλάζια» στελέχη ήταν απλή. «Σε εκλογές προσφεύγει ένα κόμμα όταν κερδίζει»!

Από το Μαξίμου δεν βρίσκουν κάποιον λόγο να στηθούν άμεσα κάλπες, αφού η ζημιά έχει ήδη γίνει και πλέον είναι αργά. Η στρατηγική εξάντλησης της τετραετίας που εξήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης αποτελεί πολιτική αναγκαιότητα μετά την οργή που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και την ακρίβεια. 

Ναι, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα μέτρα για την αντιμετώπιση τους προβλήματος, αλλά πρώτον τα μέτρα δεν είναι σε καμία περίπτωση επαρκή και δεύτερον θα αργήσουν και να φανούν στην τσέπη των πολιτών, άρα αυτό σημαίνει επί τις ουσίας ότι η όποια θετική επίδραση εάν αυτά έχουν στη ΝΔ αυτή δεν θα φανεί άμεσα.

Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς θα χρειαστεί να συμμαχήσει και με τρίτο κόμμα, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό.

Στο Μαξίμου περιμένουν επί της ουσίας… ένα θαύμα, να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο, να μην υπάρξει κάποια φωτιά του καλοκαίρι, να μην έχουμε ένα νέο σφοδρό κύμα Covid-19 το φθινόπωρο (αυτό δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν το θέλει η κυβέρνηση, για άλλους λόγους βέβαια) και με κάποιον μαγικό τρόπο να πέσουν οι τιμές στα προϊόντα.

Οι ρεαλιστικοί στόχοι της ΝΔ είναι να παραμείνει στην κυβέρνηση για έναν ακόμη χρόνο, ώστε να πάρουν οι υπουργοί-βουλευτές κτλ. όσο δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορούν, να διαχειριστούν αυτοί τα δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και να διοριστούν και άλλους συγγενείς τους.

Πηγη pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.