ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτό είναι το πρώτο σχολείο της χώρας υπό εισαγγελική «επιτήρηση» λόγω… bullying!

1 min read

Υπό το… βλέμμα του εισαγγελέα θα γίνονται από την ερχόμενη Δευτέρα, 9/1 -οπότε και θα ανοίξουν τα σχολεία- τα μαθήματα στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής του Βόλου, μετά από τη σοκαριστική καταγγελία μίας 14χρονης, η οποία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη για δύο ολόκληρα χρόνια στα χέρια τεσσάρων συμμαθητών της.

Η 14χρονη μαθήτρια κατήγγειλε πως δεχόταν ένα καθημερινό bullying από συμμαθητές της. Ουσιαστικά αναγκάστηκε να μιλήσει, όταν μια μέρα επέστρεψε σπίτι με σπασμένο δάχτυλο. Η κακοποίηση που δέχτηκε το ανήλικο παιδί αφορούσε σε απίστευτες απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο! Μάλιστα, στη 14χρονη οι θύτες δεν άφηναν ούτε το χαρτζιλίκι της…

Οι απειλές και το σπασμένο… δάχτυλο!

Χθες, Πέμπτη 5/1, οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση. Η βια που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδορίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της, όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Οι θύτες, το θύμα αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου βρίσκονται πλέον υπό την αυστηρή επιτήρηση της εισαγγελικής αρχής. Εκτός από την προκαταρκτική, υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους- που θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία- θα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι με τα περιστατικά βίας μαθητές, αλλά και το θύμα. Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις. Εκτός κάδρου ελέγχου δεν μένει κανείς, δηλαδή οι θύτες, το θύμα, οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου. Για πρώτη φορά στα χρονικά, σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Η 14χρονη που δεχόταν την βία και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον, είπε στην εισαγγελέα, παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων, πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους, ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις. Πάντως η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφεραν πως η 14χρονη είχε βίο αβίωτο, και όλοι όπως αποδείχθηκε ήταν γνώστες της κατάστασης.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.