ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η Τουρκία κήρυξε στην Ελλάδα υβριδικό πόλεμο – Βουλγαρία: Δεν υπάρχει ένταση στα σύνορα με την Τουρκία

1 min read

«Ο Bουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος να σταλεί στα σύνορα με την Τουρκία σε περίπτωση μεταναστευτικού κύματος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Όπως είπε, «περίπου 400 με 500 άτομα από τις χερσαίες δυνάμεις, τις Ειδικές Δυνάμεις και την Στρατιωτική Αστυνομία και 140 μονάδες εξοπλισμού μπορούν να φτάσουν στα σύνορα εντός 4 έως 6 ωρών».

Πρόσθεσε ότι, «περίπου 1.000 άτομα μπορούν να αποσταλούν εντός 12 έως 16 ωρών και, εάν είναι απαραίτητο, να κινητοποιηθούν 2.400 έως 2.600 άτομα».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι, «σ΄αυτό το στάδιο δεν υπάρχει ένταση και η Τουρκία δεν επιτρέπει παράνομους μετανάστες προς τη Βουλγαρία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα ήταν καλό να σταματήσουμε τη ροή των μεταναστών στη Βουλγαρία με τη χρήση διπλωματίας. Ωστόσο, εάν η διπλωματία δεν αποφέρει αποτελέσματα, πρέπει να αξιοποιηθεί όλη η δύναμη που επιτρέπει ο νόμος».

Aπό την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Μλάντεν Μαρίνοβ, πριν την έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα ζητήσει χρηματοδότηση από την Ε.Ε. σχετικά με την κατάσταση των προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Μαρίνοβ δεν διευκρίνισε το ποσό που θα απαιτήσει η Βουλγαρία ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος μέχρι στιγμής, να σταλεί στη χώρα περισσότερο προσωπικό από την Frontex, όπως ανέφερε το BNR.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΙΒΝΑ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.