ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτή είναι η πρόβλεψη της Κίνας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το καλοκαίρι του 2023 με νίκη της Ρωσίας

1 min read

Η ειρηνευτική πρόταση, που κατέθεσε η Κίνα για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βασίζεται στην υπόθεση της πίστης του Πεκίνου στη νίκη της Μόσχας το καλοκαίρι του 2023, αναφέρει δημοσίευμα του Nikkei Asia.
Η Κίνα εκτιμά ότι η Ρωσία θα κερδίσει τη σύγκρουση σε λίγους μήνες.
Το ειρηνευτικό σχέδιο αποκαλύπτει πως η Κίνα διαδραματίζει ενεργό ρόλο βασισμένη σε υπολογισμούς και προβλέψεις σημειώνουν Ιάπωνες παρατηρητές.
Νωρίτερα, αναλυτές της κινεζικής Ακαδημίας AMS παρουσίασαν έκθεση σύμφωνα με την οποία οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα τελειώσουν το καλοκαίρι του 2023 με τη νίκη της Ρωσίας.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τόσο η ρωσική όσο και η ουκρανική οικονομία θα εξαντληθούν από την παρατεταμένη σύγκρουση και δεν θα μπορέσουν να τη συνεχίσουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Κινέζοι έχουν υπολογίσει πως το πακέτο βοήθειας των 45 δισεκ. δολ που ενέκριναν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία τον Δεκέμβριο 2022 πρόκειται να εξαντληθεί το καλοκαίρι του 2023.
Και στον υπολογισμό αυτό εδράζεται το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας.

Προσομοίωση και ρωσική νίκη

Η Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών αναφέρεται απευθείας στον κινεζικό στρατό.
Η AMS εκδίδει τακτικά συστάσεις και εκθέσεις στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων για τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.
Ένας αξιωματούχος σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου ηγείται της ακαδημίας.
Τον Δεκέμβριο, η AMS ολοκλήρωσε μια προσομοίωση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα ένα εκπληκτικό εύρημα, σύμφωνα με πηγές κοντά στην κινεζική κυβέρνηση.
Ο πόλεμος θα φτάσει στο τέλος του γύρω στο καλοκαίρι του 2023, σύμφωνα με την προσομοίωση, με τη Ρωσία να είναι η νικήτρια.

Βάσει της πρόβλεψης κατατέθηκε το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας

Όσον αφορά στις ΗΠΑ και τη βοήθεια προς την Ουκρανία, η Κίνα εκτιμά πως οι Ρεπουμπλικάνοι που κατέχουν τώρα την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι δύσπιστοι για τη γενναιόδωρη βοήθεια που χορηγείται στην Ουκρανία.
«Δεν ξέρω τι θα γίνει με τη βοήθεια των ΗΠΑ από το φθινόπωρο», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του γραφείου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, αναφέρει το δημοσίευμα του Nikkei.
Οι ΗΠΑ παρέχουν το ήμισυ της βοήθειας που λαμβάνει η Ουκρανία.
Το επιχείρημα ότι οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσουν πριν από τον τερματισμό της βοήθειας δεν είναι αβάσιμο.
Αφού υπολόγισε την πρόβλεψη της AMS, το Πεκίνο συνέταξε μια πρόταση ειρήνης εγκαίρως για την επέτειο ενός έτους από τον πόλεμο.
Στοχεύει στην επίτευξη τριών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης των σχέσεων με την Ευρώπη.
Το περιστατικό με το κινεζικό αερόστατο έχει προκαλέσει βαθύτερα ρήγματα στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.
Η Ιαπωνία έχει ευθυγραμμιστεί με τις ΗΠΑ για το ζήτημα της Ταϊβάν.
Ωστόσο το Πεκίνο εξακολουθεί να βλέπει μια ευκαιρία στην Ευρώπη.
Παρόλο που οι ευρωπαϊκές χώρες επεκτείνουν την οπλική βοήθεια προς την Ουκρανία, ορισμένες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός.
Το Πεκίνο πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι ακόμα ανοιχτή σε άμεσες επενδύσεις και μεταφορές τεχνολογίας στην Κίνα και οι βελτιωμένες σχέσεις με την περιοχή θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάκαμψη.

Η μεταπολεμική εποχή

Δεδομένου αυτού, πολλοί στην κινεζική κυβέρνηση ζητούν από το Πεκίνο να εμπλακεί πριν από την έναρξη των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός.
Ο δεύτερος στόχος είναι η διατήρηση φιλικών σχέσεων και με την Ουκρανία, μέσω της οποίας είχε αγοράσει ένα αεροπλανοφόρο σοβιετικής κατασκευής.
Αξίζει να σημειωθεί πως όταν οι περισσότερες δυτικές χώρες επέκριναν την Κίνα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ουκρανία τηρούσε σιγή ιχθύος.
«Έχουμε τη Ρωσία, αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε την Ουκρανία», δήλωσε μια κινεζική κυβερνητική πηγή στο δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται πως το ειρηνευτικό σχέδιο περιλαμβάνει διάταξη για την οικονομική αποκατάσταση, υποδεικνύοντας ότι η Κίνα εξετάζει ήδη την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.
Ο τελικός επιθυμητός στόχος είναι η Κίνα να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

Η επίσκεψη Xi

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μόσχα και τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα.
«Η επίσκεψη στη Ρωσία δεν μπορεί να γίνει πολύ νωρίς ή πολύ αργά», είπε πηγή που γνωρίζει καλά την κινεζική διπλωματία.
Το καλύτερο σενάριο για τον Xi θα ήταν η Μόσχα και το Κίεβο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, αφότου ο Κινέζος ηγέτης ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του ειρηνευτικού σχεδίου στον Putin.
Αυτό θα καταστήσει την Κίνα ως έναν πραγματικό συνομιλητή για την κατάπαυση του πυρός και θα την έθετε σε πλεονεκτική θέση να φέρει στο πλευρό της τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου στην μακρά και επίπονη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Η επιστολή Putin στον Xi

Τα ειλικρινή του συγχαρητήρια στον «ακριβό φίλο» Xi Jinping για την εκλογή του για τρίτη, συνεχόμενη φορά στην προεδρία της Κίνας εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin την Παρασκευή 10/3/2023.
«Η απόφαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου είναι μια αναγνώριση των υπηρεσιών σας ως αρχηγού κράτους και της ευρείας υποστήριξης για την πορεία που ακολουθείτε για να εξασφαλίσετε την περαιτέρω κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κίνας και να προστατέψετε τα συμφέροντα του έθνους στη διεθνή σκηνή.
Η Μόσχα και το Πεκίνο θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων.
Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε το κοινό μας έργο για να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα της περιφερειακής και παγκόσμιας ατζέντας» αναφέρει στο μήνυμα του ο Putin, ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι ο ίδιος και ο Xi θα μπορέσουν να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς.
«Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των χωρών μας.
Είμαι βέβαιος ότι συνεργαζόμενοι θα εξασφαλίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της γόνιμης ρωσο-κινεζικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς» επισημαίνει ο Putin, ο οποίος εύχεται κάθε επιτυχία στον Xi Jinping.

ukraine_war.JPG

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.