ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία! Μείωση 10% στα δημοτικά τέλη για τα κατοικίδια και 0% για τους τρίτεκνους!

1 min read

10% για τα κατοικίδια και 0% για τα 3 τέκνα…Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς φέρνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο έχοντας ως βασικό στόχο την βελτίωση των συνθηκών ζωή τους αλλά και την προστασία των αδέσποτων.

Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης «Κανένα ζώο αδέσποτο. Κανένα ζώο κακοποιημένο». Σκοπός είναι η δημιουργία ενός ενός θεσμικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες συνθήκες και δυνατότητες. Το πλαίσιο που εισάγεται, αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων, μέσα από τη συνεργασία Κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων.

Απ’ ότι φαίνεται όμως η μέριμνα της κυβέρνησης σταματάει στα κατοικίδια καθώς  στους 10 άξονες του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς αναφέρεται ρητά πως προκειμένου οι πολίτες-ιδιοκτήτες ζώων να φροντίζουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους, οι Δήμοι  θα δώσουν επιπλέον κίνητρα στους πολίτες και συγκεκριμένα μείωση δημοτικών τελών έως και 10% για επιμελείς ιδιοκτήτες.

Αναντίρρητα, η φροντίδα και η συνέπεια απέναντι στα κατοικίδια και αδέσποτα ζώα δεν είναι κάτι κατακριτέο και σαφώς θα πρέπει να είναι κάτι με το οποίο επιβάλλεται να συμμορφώνονται οι πολίτες αλλά όχι εις βάρος των τριτέκνων οι οποίο δεν θα λάβουν καθόλου μείωση στην πληρωμή δημοτικών τελών.

Είναι φυσικό και επόμενο οι πολίτες να αρχίσουν να δυσανασχετούν έντονα με τις ενέργειες της κυβέρνησης οι οποίες αποπροσανατολίζονται από τον βασικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την μέριμνα για την καλύτερη διαβίωση των Ελλήνων πολιτών.

με πληροφορίες από iefimerida.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.