ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφρίν: Σκληρές συγκρούσεις με τους Τούρκους τζιχαντιστές! 25 νεκροί

1 min read

Συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά ανάμεσα σε συριακές ένοπλες παρατάξεις που πρόσκεινται στην Τουρκία στην πόλη Αφρίν, στη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η περιοχή της Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπιού, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, έπεσε τον Μάρτιο στα χέρια του τουρκικού στρατού και συριακών ένοπλων οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, έπειτα από πολύνεκρες μάχες με την οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Στις συγκρούσεις, που άρχισαν το Σάββατο και συνεχίστηκαν την Κυριακή, αναμετρώνται σχεδόν όλες οι ομάδες των ανταρτών με μια παράταξη που αυτοαποκαλείται «Τατζάμο Σουχάντα α Σαρκίγια», η οποία κατηγορείται πως δεν τηρεί «τις αποφάσεις των τουρκικών δυνάμεων» και ότι έχει διαπράξει «πολλαπλές ωμότητες», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι εχθροπραξίες αυτές εγγράφονται στο πλαίσιο της σύγκρουσης «για επιρροή» ανάμεσα στις φιλοτουρκικές οργανώσεις στην Αφρίν, συνέχισε ο επικεφαλής της ΜΚΟ και διευκρίνισε πως οι άλλες οργανώσεις φαίνεται πως εννοούν να «εξολοθρεύσουν» την «Τατζάμο Σουχάντα α Σαρκίγια».

Στις μάχες, που εκτυλίχθηκαν σε πολλές συνοικίες της πόλης Αφρίν, έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν και στις δύο πλευρές, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

«Οι σφοδρές μάχες, που δεν έχουν προηγούμενο αφότου οι αντάρτες πήραν την Αφρίν, συνεχίζονται », συνέχισε ο ίδιος και τόνισε «οι άμαχοι είναι τρομοκρατημένοι».

Οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πόλη προέτρεψαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι «τουρκικά άρματα μάχης περιπολούν στους δρόμους».

Η «ανυπότακτη» παράταξη, μια ομάδα με περίπου 200 μαχητές, που οι περισσότεροι προέρχονται από την επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), είχε πάρει μέρος στην έφοδο για την κατάληψη της Αφρίν, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικός δικτύωσης Twitter, ο «Εθνικός Στρατός», οργάνωση-ομπρέλα στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες φιλοτουρκικές παρατάξεις, ανέφερε ότι θέλει να τελειώνει «με τις συμμορίες».

Η πόλη Αφρίν έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε θέατρο κλοπών, λεηλασιών, εκβιασμών και απαγωγών. Ο ΟΗΕ κατήγγειλε τον Αύγουστο τη συστηματική αρπαγή σπιτιών που έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για «κλίμα τρόμου» στην πόλη.

Περίπου οι μισοί από τους 320.000 κατοίκους της Αφρίν την εγκατέλειψαν για να σωθούν από την προέλαση του τουρκικού στρατού και των φιλοτουρκικών παρατάξεων, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία που είχε δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.