ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφού ζητούσε επίμονα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα τα «γυρίζει» ο Ζελένσκι για τον πύραυλο στην Πολωνία

1 min read

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανοί ερευνητές πήγαιναν στο σημείο στην Πολωνία για να συμμετάσχουν στην έρευνα για την έκρηξη

Την επιμονή του ότι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ρωσικός φαίνεται να αμβλύνει τώρα -κι ενώ έχουν προηγηθεί ρητές διαβεβαιώσεις από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Πολωνία- ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σχεδόν δύο 24ωρα μετά το συμβάν που πυροδότησε παγκόσμια ανησυχία ο ουκρανός πρόεδρος δηλώνει τώρα ότι μια ομάδα θα ερευνήσει το θέμα.

Ενώ ο ίδιος ζητούσε την επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας αμέσως μετά το περιστατικό, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και χωρίς να παρέχει κάποια απόδειξη προς τεκμηρίωση των ισχυρισμών του, τονίζει τώρα ότι ουκρανοί στρατιωτικοί τού είπαν πως οι εικόνες του κρατήρα στο σημείο της έκρηξης υποδηλώνουν ότι δεν θα μπορούσε να προκλήθηκε αποκλειστικά από τα υπολείμματα ενός ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου.

Είπε ότι «ήταν σίγουρος ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο», αλλά και ότι είναι βέβαιο ότι η Ουκρανία είχε εκτοξεύσει πυραύλους για να αμυνθεί ενάντια σε ένα ρωσικό μπαράζ.

Η Ουκρανία κατέρριψε περισσότερους από 70 από τους σχεδόν 100 πυραύλους που εκτόξευσε η Μόσχα την Τρίτη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

«Δεν ξέρω 100%, νομίζω ότι και ο κόσμος δεν ξέρει 100% τι συνέβη» είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη την Πέμπτη. «Δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της αεράμυνας της Ουκρανίας». 

Ο Μπάιντεν αμφισβητεί τον Ζελένσκι

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε σήμερα για την προηγούμενη άρνηση του Ζελένσκι ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την αεράμυνα της Ουκρανίας. «Δεν λένε αυτά τα στοιχεία» είπε ο Μπάιντεν, καθώς επέστρεφε στον Λευκό Οίκο από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανοί ερευνητές πήγαιναν στο σημείο στην Πολωνία για να συμμετάσχουν στην έρευνα για την έκρηξη. Αξιωματούχοι στη Βαρσοβία δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει στο Κίεβο. «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε ο πολωνός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ενώ αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και ηγέτες των κρατών-μελών της συμμαχίας δήλωσαν ότι η έκρηξη πιθανότατα δεν προκλήθηκε από ρωσικό πύραυλο, εξακολουθούν να κατηγορούν τη Μόσχα, λέγοντας ότι δεν θα είχε συμβεί, εάν ο στρατός του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εξαπέλυε πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας. «Είμαστε ευγνώμονες που δεν κατηγορούμαστε επειδή πολεμάμε ενάντια στους ρωσικούς πυραύλους στο έδαφός μας» είπε ο Ζελένσκι. 

Αποκλεισμένο το σημείο

Στο μεταξύ, αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή όπου κατέπεσε ο πύραυλος. Φωτογραφίες και βίντεο είναι ενδεικτικές της αναστάτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

Σε πλάνα που κυκλοφορούν φαίνεται ο μεγάλος κρατήρας που δημιούργησε ο πύραυλος, ενώ διακρίνονται και αστυνομικοί με ειδικές στολές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.