ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφγανιστάν: Βίντεο σοκ με την εν ψυχρώ εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν

1 min read

Ενα σοκαριστικό βίντεο έχει βγει στη δημοσιότητα όπου καταγράφεται η live εκτέλεση του στρατηγού Χατζί Μουλάχ Ακχαζάι σε επαρχία του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

  • Στα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Μπαγίς στα βόρεια του Αφγανιστάν είναι γονατιστός με καλυμμένα τα μάτια και δεμένα πισθάγκωνα τα χέρια.

Μαχητές των Ταλιμπάν συζητούν πίσω του ενώ τον αναγκάζουν να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και μετά τον γαζώνουν με αυτόματα όπλα. Φέρεται ο διοικητής της επαρχίας της Μπαγίς να έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν όταν αυτοί κατέλαβαν την περιοχή κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν.

Η γνησιότητα του βίντεο επιβεβαιώθηκε από άλλους αξιωματικούς της αστυνομίας και κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τον σύμβουλο ασφαλείας του Αφγανιστάν Νασέρ Γουαζίρι που ήξερε προσωπικά τον Ακχαζάι, ο οποίος είχε πολεμήσει τους Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τον Γουαζίρι, “ήταν περικυκλωμένος από τους Ταλιμπάν και δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από το να παραδοθεί. Οι Ταλιμπάν τον είχαν στοχοποιήσει καθώς ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος”.

Παρά το γεγονός ότι δηλώνουν πως δεν θα πάρουν εκδίκηση από όσους τους πολέμησαν, έχουν ήδη σκοτώσει αρκετούς ορκισμένους εχθρούς τους. Οπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση του ΟΗΕ, αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν από τότε που άρχισε η προέλαση τους και τη συνεχίζουν τώρα στην Καμπούλ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι.

Εκτός από στελέχη του πρώην καθεστώτος αναζητούν συνεργάτες των νατοϊκών και απειλούν τους συγγενείς τους ότι αν δεν τους παραδώσουν θα βρουν και αυτοί φρικτό τέλος με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν σκότωσαν δημοσιογράφο της Deutsche Welle

Ταλιμπάν σκότωσαν συγγενή δημοσιογράφου που εργάζεται για το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, τον οποίο αναζητούσαν από σπίτι σε σπίτι.

Ένα δεύτερο μέλος της οικογένειάς του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση. Οι Ταλιμπάν πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι στο δυτικό Αφγανιστάν αναζητώντας τον δημοσιογράφο, ο οποίος εργάζεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, σύμφωνα με την DW.

«Η δολοφονία ενός στενού συγγενή ενός εκ των συντακτών μας από τους Ταλιμπάν χθες στην Χερτά είναι αδιανόητα τραγική και δείχνει τον οξύ κίνδυνο που διατρέχουν όλα τα μέλη του προσωπικού μας και οι οικογένειές τους στο Αφγανιστάν. Είναι προφανές ότι οι Ταλιμπάν διεξάγουν ήδη διεξάγουν οργανωμένες έρευνες για δημοσιογράφους τόσο στην Καμπούλ, όσο και στις επαρχίες. Ο χρόνος μας εξαντλείται» δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου Πέτερ Λίμπουργκ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.