ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφγανιστάν: Σκηνές χάους Υποστολή σημαίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ

1 min read

Να κρατήσουν την μοναδική δίοδο εξόδου από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν ανοιχτή προσπαθούν μέλη του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, με «περίμετρο ασφαλείας» που δημιούργησαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας 

Χιλιάδες κάτοικοι της Καμπούλ προσπαθούν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα την πόλη και πολλοί εξ αυτών προσπάθησαν να πάνε στο διεθνές αεροδρόμιο, όπου αναφέρθηκαν σκηνές χάους.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, χιλιάδες Αφγανοί εμφανίζονται να έχουν σπεύσει στο αεροδρόμιο και προσπαθούν να καταλάβουν τα αεροσκάφη σε μία απέλπιδα προσπάθεια να φύγουν από τη χώρα για να γλιτώσουν από το μένος των Ταλιμπάν που αναμένεται να ακολουθήσει.

Ξένες χώρες σπεύδουν να απομακρύνουν τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους από το Αφγανιστάν με πτήσεις που αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, γύρω από το οποίο έχει στήσει «περίμετρο ασφαλείας» ο αμερικανικός στρατός.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πλέον τερματίστηκε η εκκένωση με απόλυτη ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας» των ΗΠΑ στην Καμπούλ, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις.

«Όλο το προσωπικό της πρεσβείας βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο “Χαμίντ Καρζάι”, γύρω από το οποίο έστησε περίμετρο ασφαλείας ο αμερικανικός στρατός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Associated Press

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.