Αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Χαφτάρ στην τουρκική βάση της Ζουάρα στην Λιβύη – Καταστράφηκαν UAVs

Newskamatero

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, οι δυνάμεις του κατέστρεψαν τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροχήματα UAV κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα όπου βρίσκονταν.

Χωρίς να διευκρινίζεται με τι μέσα έγινε η επιδρομή (επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη ή UAV) οι αεροπορικές δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ έπληξαν συνολικά δύο υπόστεγα αεροσκαφών εντός του αεροδρομίου, τα οποία και καταστράφηκαν εντελώς.

Μέσα στα υπόστεγα βρισκόντουσαν «αρκετά» UAV των τουρκικών δυνάμεων που εδρεύουν στη χώρα και στηρίζουν την GNA (Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας), η οποία υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη κι έχει έδρα την πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη.

Σημειώνεται ότι το διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Πριν μερικές ημέρες οι Τούρκοι είχαν καταφέρει και είχαν καταρρίψει UAV των ΗΑΕ (φωτό) που ενισχύουν τον Χαφτάρ με ακτίνες λέιζερ από ένα όπλο ακτίνων που έχει αναπτυχθεί από την ASELSAN και δοκιμάζεται στην Λιβύη.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

ΣΟΚ: Ξεχάστε (τώρα) την κατάργηση των τεκμηρίων – Το 2021 και βλέπουμε!

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, έδωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην οποία υποστήριξε ότι τα τεκμήρια θα καταργηθούν αλλά, μετά το 2020! Και αυτό παρά το ότι τα χαρακτήρισε αναχρονιστικά. Με αυτόν τον τρόπο πάγωσε τις ελπίδες δεκάδων χιλιάδων φορολογουμένων, που πληρώνουν χαράτσια για […]