ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αδιανόητο! Ο δήμος Πόρου τριπλασίασε τα τέλη ύδρευσης και στέλνει λογαριασμούς φωτιά

1 min read

Υπάρχουν δήμοι που στέκονται δίπλα στους δημότες και στους επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν και οι… άλλοι! Εκείνοι οι δήμοι που αγνοούν επιδεικτικά την υγειονομική και την οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μη απώλεια εσόδων.

Ένας τέτοιος δήμος σύμφωνα με καταγγελία που ήρθε στο newsbreak.gr (τα στοιχεία της καταγγέλλουσας είναι στη διάθεση κάθε δικαστικής ή εισαγγελικής Αρχής) είναι και ο δήμος Πόρου όπου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε εν μέσω καραντίνας να τριπλασιάσει (σχεδόν) τα τέλη ύδρευσης στους επαγγελματίες του νησιού και να απαιτήσει την είσπραξή τους έως τις 31 Οκτωβρίου με την απειλή της διακοπής!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Στις 13 Μαΐου 2020 (ελάχιστες μέρες μετά τη λήξη του καθολικού lockdown) συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα:

«Έγκριση της υπ’ αριθμ. 58/2020 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 165/2019 Απόφασης Δ.Σ. Πόρου “Καθορισμός τελών ύδρευσης – αποχέτευσης 2020”)».

Σύμφωνα με τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου:

«… Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες απουσιάζει με άδεια λόγω ανατροφής τέκνου ο υπάλληλος που διενεργούσε τις καταμετρήσεις, ενώ δύο υδραυλικοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ο ιατρός εργασίας έχει υποδείξει στον Δήμο ότι δεν πρέπει να επιβαρύνονται με χειρωνακτικές εργασίες και εργασίες που επιφέρουν κόπωση, επιπλέον, την τελευταία περίοδο έχουν λάβει άδεια λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

(…) Κατόπιν όλων των ανωτέρω, είναι αναγκαία η ανάθεση της σχετικής υπηρεσίας – εργασίας καταμέτρησης σε ιδιώτη και είναι προς το συμφέρον του Δήμου στο εξής να διενεργούνται τρεις καταχωρήσεις το χρόνο, αντί για τέσσερις. Συνεπώς, πρέπει να τροποποιηθεί η Απόφαση καθορισμού των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης, ώστε να προβλέπεται η διενέργεια καταμετρήσεων ανά τετράμηνο (και όχι ανά τρίμηνο), με αντίστοιχη-αναλογική αύξηση όλων των κλιμάκων διαβάθμισης της τιμολόγησης με διαφορετικές κλίμακες εντός του ίδιου τετραμήνου, θα πρέπει η αυξημένη τιμολόγηση ή να περιορισθεί στο β΄ τετράμηνο, δηλαδή μόνο σε 4 μήνες, ή να επεκταθεί σε όλο το δεύτερο, δηλαδή σε οχτώ. (…) Σημειώνεται, τέλος, ότι για το 2020 έχει προβλεφθεί η αύξηση των τελών για επαγγελματικές χρήσεις την θερινή περίοδο ώστε να εξομοιωθούν με τα αντίστοιχα τέλη για οικιακές χρήσεις, και επομένως αναμενόταν μία σχετική αύξηση των συνολικών εσόδων της υπηρεσίας ύδρευσης-αποχέτευσης για όλο το έτος…»

Εδώ να πούμε ότι σύμφωνα με την καταγγελία ο εξωτερικός συνεργάτης για να διενεργήσει τις καταμετρήσεις για κάποιους μήνες το 2020 είναι 5.000€, κάτι που δεν έγινε σωστά (σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών οι οποίοι βρήκαν τεράστια λάθη στους λογαριασμούς που έλαβαν) δημιουργεί εύλογες ερωτήσεις:

Πως επελέγη ο συγκεκριμένος εξωτερικός συνεργάτης και

Η κεντρική υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ δεν μπορούσε να αποσπάσει κάποιον υπάλληλο από την κεντρική Υπηρεσία ώστε να μην χρειαστεί η εκταμίευση αυτού του ποσού;

Έτσι οι χρεώσεις διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

α) Οικιακό τιμολόγιο:
α1) α΄ και γ΄ τετραμήνου:

i) Τέλος χρήσης δικτύου (πάγιο): 24 κυβικά Χ 0,80€ =19,20€.
ii) 24,001 – 60 κυβικά: 0,80€/κυβικό
iii) 60,001 – 100 κυβικά: 1,34€/κυβικό
iii) 100,001 – 200 κυβικά: 2,40€/κυβικό
iv) 200,001 και πάνω: 3,43€/κυβικό

α2) β΄ τετραμήνου:

i) Τέλος χρήσης δικτύου (πάγιο): 24 κυβικά Χ 0,80€ =19,20€.
ii) 24,001 – 60 κυβικά: 1,00€
iii) 60,001 – 100 κυβικά: 1,70€
iv) 100,001 – 200 κυβικά: 3,50€
v) 200,0001 και πάνω: 5,00€/κυβικό

β) Επαγγελματικό τιμολόγιο (Καταστήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τοπικά επαγγελματικά σκάφη κ.α.):
β1) α΄ και γ΄ τετραμήνου:

i) Τέλος χρήσης δικτύου (πάγιο): 24 κυβικά Χ 1,34€ = 32,16€
ii) 24,001 κυβικά και πάνω: 1,34€/κυβικό.

β2) β΄ τετραμήνου:

i) Τέλος χρήσης δικτύου (πάγιο): 24 κυβικά Χ 1,34€ = 32,16€
ii) 24,001 – 60 κυβικά: 2,55€/κυβικό
iii) 60,001 κυβικά και πάνω: 3,63€/κυβικό

Δεν τους πτόησε το καταστροφικό καλοκαίρι

Έτσι όπως μπορεί να δει κάποιος σε καταναλώσεις άνω των 60 κυβικών (σημειωτέον ότι τα 60 κυβικά είναι πολύ λίγα για επαγγελματικό χώρο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου) έφτασε τα 3,63€ το κυβικό, όταν το πρώτο και τρίτο τετράμηνο είναι 1,34€.

Και όλα αυτά για την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου, όπου οι τουριστικοί προορισμοί επλήγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο επαγγελματιών στη χώρα μας, πόσο δε μάλλον ο Πόρος που βίωσε ένα δεύτερο μίνι lockdown λόγω τοπικής έξαρσης της πανδημίας.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο όπου το κεντρικό κράτος επιλέγει το πάγωμα των υποχρεώσεων επαγγελματιών και νοικοκυριών έως τον Απρίλιο του 2021, σε αντίθεση με τον δήμο Πόρου που απαιτεί την είσπραξή τους στις 31 Οκτωβρίου του 2020!

Ποιοι ψήφισαν την απαράδεκτη απόφαση

Για την ιστορία να πούμε ότι σύμφωνα με την «Διαύγεια» οι σύμβουλοι που τάχθηκαν στο πλευρό του Δημάρχου και υπερψήφισαν την απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση αύξησης των τελών ύδρευσης είναι οι παρακάτω:

  1. Ροίδη – Μπήτρου Αικατερίνη: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  2. Κανατσίδη Ελένη: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  3. Παπαχρήστου Αναστάσιος: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  4. Κουτουζής Γεώργιος: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  5. Παπαδοπούλου Ευαγγελία: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  6. Ροή Χριστίνα: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  7. Λίτσας Χρήστος: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  8. Κλείσας Χρήστος: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  9. Μοσχογιάννη Κων/να: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  10. Στάϊκος Τζάφρη: ΝΑΙ στην εισήγηση.
  11. Στρατηγός Δημήτριος-Ανδρέας: ΟΧΙ στην εισήγηση
  12. Μητσιοπούλου Σταματίνα: ΟΧΙ στην εισήγηση, γιά τον λόγο που είχα επικαλεστεί και στην Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και αναφέρω πάλι ότι δεν συμφωνώ με την αλλαγή που προβλέπεται, όπου η διενέργεια καταματρήσεων να γίνεται ανά τετράμηνο και όχι ανά τρίμηνο που ήταν μέχρι σήμερα.
  13. Ζεντέλης Ευάγγελος: ΟΧΙ στην εισήγηση.
  14. Μακρή Αγγελική: ΟΧΙ στην εισήγηση διότι έχετε αναθέσει την εργασία καταμέτρησης σε ιδιώτη και θεωρώ ότι τα ετήσια ΔΤ με τετράμηνο πληρωμής θα είναι περισσότερα από το τρίμηνο πληρωμής.

Διαβάστε ΕΔΩ τα πρακτικά για την ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.